5 min. čitanja

Načelnik Murtera koji je haračio po bordelima s općinskim novcem, zatražio da mu općina plati kaznu za bespravnu gradnju!

Načelnik Murtera koji je haračio po bordelima s općinskim novcem, zatražio da mu općina plati kaznu za bespravnu gradnju!
Foto: Pixabay / Facebook

MURTER - Haračio je po bordelima, jeo i pio, kupovao odijela i parfeme, a sve na račun Općine Murter Kornati. Nakon što je zbog toga i uhićen, pa pušten na slobodu, Toni Turčinov je ostao općinski načelnik. Sada je od Općinskog vijeća tražio da mu Općina plati i kaznu kao odgovornoj osobi u pravnoj osobi za bespravnu gradnju. Vijećnici su to odbili, pa je ovršen za 10 tisuća eura.

Načelnik Murtera, najpoznatiji je po tome što je službenom karticom plaćao usluge u austrijskoj javnoj kući, a nedavno je zatražio da mu Općina plati i kaznu zbog bespravnog probijanja poljskog puta. Kako put nije gradio on, nego bivši načelnik, ne smatra se odgovornim za ono za što je kažnjen, javlja RTL.

KURVE, ŽDERANJE, NAMJEŠTANJE POSLOVA Policija objavila zašto tereti uhićenog načelnika Murtera i poduzetnika
Policija je objavila detaljno za što tereti načelnika Murtera Tonija Turčinova koji je jutros uhićen u novoj akciji policije i USKOK-a. Uz Turčinova, uhićen je i poduzetnik Tomislav Pešić, kojem je prema sumnjama istražitelja namjestio natječaj za građevinske radove na lokalnom sportskom objektu. P…

- Ne vidim razloga zašto bi danas odgovarao netko za prošle promašaje i propuste. A takvih je bilo dosta - kaže Boris Potušek iz Murtera. Na pitanje bi li onda trebala Općina pomoći načelniku s plaćanjem ne zna kako bi to trebalo riješiti. Kaže da bi bilo logičnije da bivša vlast plati. Njegov sumještanin Slobodan Skračić smatra da je Zakon jasan i da nova općinska vlast nasljeđuje sve projekte, pa i probleme od stare vlasti:

- Zaključak je Vijeća da se tamo taj put koji je nelegalan, legalizira i da se plati odšteta vlasnicima zemljišta. To je odluka Vijeća, a odluke Vijeća imaju kontinuitet, bez obzira jesam ja načelnik ili netko treći - smatra Skaričić, a na pitanje ima li Toni Turčinov i dalje podršku Murterina kaže:

- Nema možda većine, ali jednog dijela ima - kazao je. Bivši načelnik, nekadašnji HSS-ovac koji je Turčinovu, tada u istoj stranci, u početku bio i mentor, tvrdi da put nije nelegalno napravljen samo da je vremenom zbog nekorištenja i zanemarivanja poljoprivrede, ali i velikog požara, zarastao.

- Tamo je put već ucrtan još od Austro-Ugarske i on ima svoju širinu od 3 do 4 metra, svom svojom dužinom trase. To je jedan razlog. Drugi razlog je što je to građevinsko područje još od bivše Općine Tisno koje nikad nije došlo u funkciju jer se vodi kao neizgrađen dio i potreban je bio plan nižeg reda - objašnjava bivši načelnik Murtera Ivan Božikov zašto je tamo uopće počeo raditi put.

Kratko je, kaže, bio na snazi zakon po kojem je trebalo imati infrastrukturu kao što je put da se područje proglasi građevinskim. Put je od Općine, kaže tražila većina vlasnika tamošnjih 30-ak parcela od predjela Vlake do uvale Čigrađe. Na kraju puta su dvije već izgrađene kuće, ali one imaju građevinsku dozvolu jer pristupni put imaju i s one donje, morske strane.

Dio vlasnika ipak nije želio put i tužili su Općinu, pa je prije 6 godina rješenjem naloženo imenom i prezimenom načelniku Toniju Turčinovu vraćanje u prvobitno stanje makadamske ceste. Turčinov je tada upozoren i o kazni, pa se Božikov ne smatra odgovornim niti bi Toni Turčinov trebao platiti kaznu:

- Bilo je dovoljno godina da Općina ispoštiva rješenje državne institucije. Zašto se nije činilo, ja ne znam..Jer da se činilo, ne bi ni došlo do ovoga.

U Općini su danas bili bez komentara, a do Tonija Turčinova novinari nisu uspjeli doći. Otkako je optužen od USKOK-a, pa i priveden jer je 1560 eura potrošio u bordelu, a sveukupno 60 tisuća eura na ručkove, parfeme, noćenja i ostale privatne potrebe, više nije dostupan za izjave.

D.G.

PROČITAJTE JOŠ:

Načelnik Murtera trošio općinski novac u austrijskom bordelu | | Morski HR
Načelnik općine Murter-Kornati Toni Turčinov našao se u središtu skandala nakon što je otkriveno da je službenom karticom općine plaćao usluge u jednom austrijskom bordelu. Priču je otkrio portal
Načelnik koji troši javni novac u bordelu krivotvorio račun – Hotel: “Mi takve ne izdajemo” | | Morski HR
Nakon što je otkriveno da je peglao službenu karticu u bordelu u Austriji, načelnik Murtera Toni Turčinov, koji je jučer podnio ostavku na mjesto županijskog vijećnika, nije dao ostavku na
Novi šovinistički skandal u Murteru: Načelniku dodijeljena nagrada “za okretanje najviše žena” | | Morski HR
USKOK je jučer pokrenuo izvide oko slučaja načelnika Murtera Tonija Turčinova koji je u austrijskom bordelu koristio službenu karticu Općine, a kasnije je to pokušao prikriti lažiranjem
Pritisnite ESC za zatvaranje.

© 2023 Morski HR. Powered by Ghost & Staticweb.dev

You've successfully subscribed to Morski HR
Great! Next, complete checkout for full access to Morski HR
Welcome back! You've successfully signed in
Success! Your account is fully activated, you now have access to all content.
Success! Your billing info is updated.
Billing info update failed.
Your link has expired.