2 min. čitanja

Načelnik koji troši javni novac u bordelu krivotvorio račun – Hotel: “Mi takve ne izdajemo”

Načelnik koji troši javni novac u bordelu krivotvorio račun – Hotel: “Mi takve ne izdajemo”
Foto: Pixabay / Facebook

MURTER – Nakon što je otkriveno da je peglao službenu karticu u bordelu u Austriji, načelnik Murtera Toni Turčinov, koji je jučer podnio ostavku na mjesto županijskog vijećnika, nije dao ostavku na mjesto načelnika općine.

Podsjetimo, Turčinov je jedne noći sredinom travnja 2019. godine između 1:37 i 3:38 ujutro u klagenfurtskom klubu La Cocotte triput upotrijebio općinsku karticu i potrošio 1560 eura proračunskog novca. Zatim je kazao da je račun zabunom platio poslovnom karticom te ustvrdio da je općinski novac vratio tako što je sam platio hotelske troškove za delegaciju Murtera. A sada je otkriveno da je račun kojim je to pokušao dokazati – lažiran.

Telegram danas otkriva kako je načelnik lažirao račun za troškove u hotelu kako bi zataškao troškove bordela. Podsjetimo, Turčinov tvrdi da je s privatne kartice podmirio iznos noćenja u hotelu – 1560 eura. Dakle, identičan iznos koji je sa službene kartice potrošio u bordelu. I time je pokušao opravdati “da nije bilo štete za proračun općine Murter”.

Kako bi to dokazao, Telegramu je poslao račun za smještaj općinske delegacije u klagenfurtskom hotelu Schlosswirt Ebenthal, koji je navodno platio vlastitim novcem. Isti račun predao je i u svoju Općinu, kao dokaz troškova. Nije, doduše, ponudio dokaz da je navodni račun doista podmirio vlastitim sredstvima.

Hotel: “Mi ne izdajemo takve račune”

Telegram se zbog toga obratio hotelu Schlosswirt Ebenthal. Poslali su im kopiju računa koju su dobili od načelnika Turčinova i zamolili da potvrde autentičnost. Djelatnik hotela, Georg Alexander Bürger, ubrzo je odgovorio kako oni taj račun nisu izdali.

Na računu kojim je načelnik pravdao svoje troškove, zajedno su navedeni noćenje za 12 osoba te velike količine hrane i vina, a hotel Schlosswirt Ebenthal to nikada ne radi.

“Računi koje mi izdajemo su drugačiji”, kazali su iz hotela. “Račune ne izdajemo na ovakvim dokumentima.”

“Naš restoran i hotel sve račune ispostavljaju odvojeno. Noćenje s boravišnom pristojbom i VAT-om uvijek naplaćujemo razdvojeno od hrane i pića”, kazao je i dodao kako se, iako restoran i hotel posluju na istoj lokaciji i imaju zajednički web, radi o odvojenim uslužnim objektima.

I.B.

PROČITAJTE JOŠ:

Načelnik Murtera trošio općinski novac u austrijskom bordelu
Pritisnite ESC za zatvaranje.

© 2024 Morski HR. Powered by Ghost & Staticweb.dev

You've successfully subscribed to Morski HR
Great! Next, complete checkout for full access to Morski HR
Welcome back! You've successfully signed in
Success! Your account is fully activated, you now have access to all content.
Success! Your billing info is updated.
Billing info update failed.
Your link has expired.