2 min. čitanja

Novi šovinistički skandal u Murteru: Načelniku dodijeljena nagrada “za okretanje najviše žena”

Novi šovinistički skandal u Murteru: Načelniku dodijeljena nagrada “za okretanje najviše žena”
Foto: Općine Murter – Kornati

MURTER – USKOK je jučer pokrenuo izvide oko slučaja načelnika Murtera Tonija Turčinova koji je u austrijskom bordelu koristio službenu karticu Općine, a kasnije je to pokušao prikriti lažiranjem računa.

Telegram je danas objavio snimku događaja za koji kažu da se jučer odvio u Murteru, a na kojem je murterska Udruga Kučerosi načelniku dodijelila nagradu “numero uno”. Riječ je o, kako pišu, priznanju koje se dodjeljuje osobi koja je “okrenula najviše žena preko ljeta”.

– Predajem svoju titulu numero uno našem načelniku koji je osvitla obraz hrvatskom turizmu pred cijelom Europom – rekao je lokalni mesar Šikić Rogić dok je predavao nagradu Turčinovu. On ju je nasmijan prihvatio.

Čovjek koji je Telegramu ustupio snimku kaže da je ovaj događaj lokalna tradicija. Muškarci među sobom biraju “najvećeg galeba” i pritom oko vrata simbolično nose konop s ribarskom iglom za “uzeti nevinost”. Strankinje s kojima spavaju boduju prema starosti i državljanstvu, prenosi Index.

Tradicija seksualnih predatora “špijača”

Podsjetimo, ovo nije prvi šovinistički ispad u Murteru. Podsjetimo, prošle godine nam se javilo više čitateljica žaleći se na seksualne predatore na murterskim plažama. Javnost je ostala šokirana time da takvo ponašanje pojedinaca nije od jučer već navodno traje “generacijama”, a u mjestu takvi ljudi imaju i naziv, zovu ih “špijači”. Tadašnja reakcija načelnika Tonija Turčinova nije bila ništa manje skandalozna. On se, naime, medijima obratio s priopćenjem u kojem ističe da se spominjanjem domaćih seksualnih predatora po plažama Nepotrebno se narušava ugled našeg mjesta”.

Nije prvi put da se na Murteru zlostavljaju žene

Podsjetimo, o zlostavljanju žena na ovom otoku žene su prvi put javno progovorile, nakon što je pretučena žena na svom radnom mjestu. Nju je 25. srpnja 2019. godine u dućanu njezina oca na Slanici, u kojemu je radila, pretukao rođakinjin suprug. Imala je tri prijeloma kosti lica, puknut zub, oštećen mišić. Njoj u spomen žene su te godine odveslale žensku veslačku regatu “Dlan i veslo”. Očito nedovoljno da se kukavičkim siledžijama stane u kraj.

Naprotiv, načelnik Murtera je dobio i podršku za svoje ponašanje u obliku nagrade za, citiramo, najboljeg je**ča. On ju je veselo prihvatio.

Jurica Gašpar

PROČITAJTE JOŠ:

JAVILO NAM SE JOŠ ŽENA Ne samo da su zlostavljači po plažama domaći, već imaju i bolesnu tradiciju
Odvratne scene s Murtera: “Seksualni predatori vrebaju žene na plažama, riječ je o domaćim ljudima!”
Načelnik Murtera nezadovoljan jer je napastovana žena za seksualne predatore istakla da se radi o domaćim ljudima
Pritisnite ESC za zatvaranje.

© 2023 Morski HR. Powered by Ghost & Staticweb.dev

You've successfully subscribed to Morski HR
Great! Next, complete checkout for full access to Morski HR
Welcome back! You've successfully signed in
Success! Your account is fully activated, you now have access to all content.
Success! Your billing info is updated.
Billing info update failed.
Your link has expired.