>
  3 min. čitanja

Načelnik Murtera trošio općinski novac u austrijskom bordelu

Načelnik Murtera trošio općinski novac u austrijskom bordelu
Foto: Toni Turčinov/Facebook

Načelnik općine Murter-Kornati Toni Turčinov našao se u središtu skandala nakon što je otkriveno da je službenom karticom općine plaćao usluge u jednom austrijskom bordelu.

Priču je otkrio portal Telegram koji ističe kako je načelnik Turčinov sredinom travnja 2019., između 1:37 i 3:38 ujutro, u klagenfurtskom klubu La Cocotte triput upotrijebio općinsku karticu. Dvaput je, kažu, ispeglao iznose od 600 eura i jednom 360 eura, potrošivši tako u jednoj noći 1560 eura proračunskog novca.

Spomenuti klub u međuvremenu je ugašen, a u vrijeme kada ga je posjetio načelnik Turčinov bio je legalni bordel, kako se i oglašavao. Na službenim stranicama reklamirali su da nude “erotično iskustvo” s non-stop show programom, a gosti su mogli birati intimno druženje s 10 do 15 djevojaka u sedam zasebnih soba na dva kata, piše portal.

“Slučajno pomiješao” privatnu i službenu karticu

Toni Turčinov je nezavisni načelnik, koji općinu vodi od 2016. godine, kada je osvojio vlast kao kandidat koalicije HSS-HNS. Zvali su ga novinari koji su i otkrili ovu aferu da objasni javnosti zašto je trošio općinski novac u austrijskom bordelu, no načelnik je na sve moguće načine izbjegavao odgovor – od toga da je na bolovanju do toga da se “trenutačno ne može sjetiti gdje je bio tada pa će morati pitati svoje zaposlenike”. No nekoliko dana nakon prvog stupanja u kontakt s načelnikom, novinari Telegrama dobivaju prvi službeni odgovor koji je, blago rečeno, potpuno bizaran.

Naime, načelnik je priznao da je bio “na večernjem druženju s potencijalnim gostima i domaćinima”, no da je slučajno pomiješao privatnu i poslovnu karticu jer su obje iz iste banke.

Iako je trebao novac vratiti u općinski proračun, Toni Turčinov to nije učinio već je privatnim novcem platio troškove smještaja za općinsku delegaciju. Drugim riječima, tvrdi da je prebio dug tako što je platio neke druge, navodne troškove Općine.

Nije bio jedini na “veselom” putovanju

U prvom službenom odgovoru koji je općina poslala Telegramu stoji da su s načelnikom na dotično službeno putovanje u svrhu promocije općine, išle direktorica lokalne turističke zajednice i jedna recepcionerka. Istovremeno, na hotelskom računu piše da je noćenje plaćeno za 12 osoba. Telegram je u nekoliko navrata tražio popis dodatnih devet osoba koje su navodno na trošak Općine išle u Austriju te objašnjenje u kojoj su funkciji tamo putovale i zašto. No kazali su kako nam na ta pitanja ne mogu odgovoriti zbog “zaštite privatnosti”.

Problem je i što načelnik Turčinov nije otvorio putni nalog za spomenuti službeni put u Klagenfurt, a pokušao je, kažu, zataškati gdje je i na što peglao službenu karticu u Klagenfurtu, zaprijetivši djelatnicima kako će protiv njih “poduzeti odgovarajuće mjere zbog povrede službene dužnosti”, ako ne udovolje njegovoj želji unutar tri dana.

Nije ovo prvi put da je spomenuti načelnik općine Murter-Kornati Toni Turčinov sablaznio javnost svojim postupcima i izjavama. Morski HR je prošle godine otkrio priču o voajerima s Murtera, koji su maltretirali žene na plažama, a za koje su lokalci tvrde da su gotovo pa tradicija. Turčinov je tada  reagirao priopćenjem rekavši da se takvim medijskim objavama nepotrebno narušava ugled mjesta.

Pitamo se kakav će ugled njegovo mjesto imati sada nakon što je javnost doznala o njegovim “službenim izletima” u Klagenfurt i odrescima računa na kojima se vidi da je dio noći proveo, ni manje ni više, nego u bordelu.

J.K.

PROČITAJTE JOŠ:

Načelnik Murtera nezadovoljan jer je napastovana žena za seksualne predatore istakla da se radi o domaćim ljudima
Odvratne scene s Murtera: “Seksualni predatori vrebaju žene na plažama, riječ je o domaćim ljudima!”
Pritisnite ESC za zatvaranje.

© 2024 Morski HR. Powered by Ghost & Staticweb.dev

You've successfully subscribed to Morski HR
Great! Next, complete checkout for full access to Morski HR
Welcome back! You've successfully signed in
Success! Your account is fully activated, you now have access to all content.
Success! Your billing info is updated.
Billing info update failed.
Your link has expired.