1 min. čitanja

TZ Rijeka raspisala natječaj za fotografiranje i otkup fotografija kulturne baštine

TZ Rijeka raspisala natječaj za fotografiranje i otkup fotografija kulturne baštine
Foto: Grad Rijeka

RIJEKA – Turistička zajednica grada Rijeke objavila je natječaj za fotografiranje i otkup fotografija u sklopu EU projekta „Povežimo se baštinom“. Riječ je o projektu putem kojeg se nastoji razviti prepoznatljiva i jedinstvena kulturna baština urbanog područja uz poticanje turističkog razvoja temeljenog na načelima održivosti.

Na natječaj za fotografiranje i otkup fotografija mogu se javiti gospodarski subjekti koji ispunjavaju uvjete natječaja, a svoju sposobnost ili sposobnost stručnjaka kojeg su unajmili mogu potvrditi dostavom portfolija fotografija ili potvrde o članstvu u jednoj od strukovnih udruga.

Projekt „Povežimo se baštinom“ okuplja 13 fizičkih lokacija kulturne baštine karakteristične za svako lokalno područje uključeno u projekt: Rijeku, Mošćeničku Dragu, Lovran, Kostrenu, Čavle, Viškovo, Klanu, Opatiju, Kraljevicu i Kastav. Prema Strategiji razvoja Urbane aglomeracije Rijeka za razdoblje 2016.-2020. godine potreba za ulaganjem u kulturnu infrastrukturu je velika kao i za stvaranjem novih oblika kulturne ponude.

Kako se navodi u opisu projekta, transformacija nedovoljno iskorištenih lokaliteta kulturne baštine u prostore s novim namjenama učinit će cijeli prostor Urbane aglomeracije Rijeka atraktivnijim građanima, posjetiteljima i poduzetnicima. Time će doprinijeti i povećanju zapošljavanja i prihoda uz planirano unapređenje kulturne baštine i njenih infrastrukturnih dijelova.

Ukupna vrijednost projekta „Povežimo se baštinom“ je 76.328.201,95 kuna, od čega bespovratna EU sredstva iznose 36.369.926,74 kuna.

J.K.

Pritisnite ESC za zatvaranje.

© 2023 Morski HR. Powered by Ghost & Staticweb.dev

You've successfully subscribed to Morski HR
Great! Next, complete checkout for full access to Morski HR
Welcome back! You've successfully signed in
Success! Your account is fully activated, you now have access to all content.
Success! Your billing info is updated.
Billing info update failed.
Your link has expired.