1 min. čitanja

Predstavljen projekt 'Skriveni habitati'

Predstavljen projekt 'Skriveni habitati'
Foto: Kastela.hr

KAŠTELA - Ispred Stare masline u Kaštel Štafiliću predstavljen je EU projekt "Skriveni habitati", čiji je cilj razvoj edukacijsko-interpretacijske infrastrukture s naglaskom na očuvanju prirodne baštine.

Projekt je namijenjen lokalnom stanovništvu, turističkim agencijama, hotelima, kampovima, školama, fakultetima, ekološkim udrugama i znanstvenoj zajednici. Sastoji se od 4 cjeline - Centra za posjetitelje ''Skrivena Dalmacija'' i edukacijske dvorane u Dugopolju, dvije interpretacijske staze kroz prirodu Mosor sjever i Mosor jug te Interpretacijske zone Maslina na lokaciji 1500 godina Stare masline u Kaštel Štafiliću.

Foto: Stara maslina/Kastela.hr

-Trebalo nam je dosta vremena za realizaciju ovog projekta, ali ja sam jako zadovoljan što smo Staru maslinu uspjeli uvrstiti u ''Skrivene habitate''. Kaštela imaju bogatu kulturnu povijest i bogatu prirodnu baštinu koju trebamo njegovati, a ovim projektom smo pridonijeli da naša maslina postane još poznatija. Mislim kako smo s ovim projektom dobili još jednu prirodnu pozornicu za kulturna događanja – pojasnio je gradonačelnik Kaštela Denis Ivanović.

Ukupna procjena vrijednosti projekta je 34 milijuna kuna. Projekt je sufinanciran sredstvima iz Europskih fondova za regionalni razvoj, dok je dio sredstava osiguran iz proračuna partnera u projektu. Nositelj projekta je Splitsko -dalmatinska županija, a partneri u projektu su : Javna ustanova More i krš, Općina Dugopolje, Grad Kaštela, Grad Split, TZ Općine Dugopolje, TZ Grada Kaštela, TZ Grada Splita.

J.K.

Pritisnite ESC za zatvaranje.

© 2024 Morski HR. Powered by Ghost & Staticweb.dev

You've successfully subscribed to Morski HR
Great! Next, complete checkout for full access to Morski HR
Welcome back! You've successfully signed in
Success! Your account is fully activated, you now have access to all content.
Success! Your billing info is updated.
Billing info update failed.
Your link has expired.