1 min. čitanja

Prvo turističko tromjesečje najbolje po prihodu do sada

Prvo turističko tromjesečje najbolje po prihodu do sada
Foto: Grad Crikvenica

Ministarstvo turizma i sporta priopćilo je u četvrtak da je prvo ovogodišnje tromjesečje po ostvarenom prihodu od stranih turista dosad najbolje u hrvatskom turizmu te da s obzirom na podatke o fiskalizaciji očekuje nastavak pozitivnih trendova.

U prvom ovogodišnjem tromjesečju prihodi stranih turista dosegnuli su 495 milijuna eura, što predstavlja rast od 2 posto u odnosu na isto razdoblje pretpandemijske 2019. godine, podaci su Hrvatske narodne banke (HNB) objavljeni u četvrtak.

U odnosu na prvo tromjesečje 2021., pak, uprihodovano je više nego dvostruko više, odnosno ostvaren je rast prihoda od stranih turista za 105 posto. Naime, u prva tri mjeseca protekle godine prihodovano je 242 milijuna eura od stranih turista.

– Ovogodišnje prvo tromjesečje ujedno je i dosad najbolje prvo tromjesečje u hrvatskom turizmu po pitanju prihoda od stranih turista. To je odličan pokazatelj dobre potražnje, interesa za kvalitetnim ponudama i proizvodima te pozitivan indikator za nastavak ove turističke godine. Uzimajući u obzir dosadašnje podatke o fiskalizaciji, očekujemo i tijekom sljedećeg razdoblja nastavak pozitivnih trendova što je važno za daljnji rast i poticanje investicijskog ciklusa u turizmu – komentirala je i ministrica turizma i sporta Nikolina Brnjac.

Dodala je da Vlada kontinuirano i sustavno poduzima brojne mjere kako bi hrvatski turistički sektor i gospodarstvo bili što konkurentniji, prenosi HRT.

– Veseli nas i današnja najava povećanja poreznog limita na dohodak za uzdržavane članove s 15 na 24 tisuće kuna, koja će između ostaloga omogućiti zapošljavanje većeg broja studenata na sezonskim poslovima u turizmu. To će zasigurno doprinijeti daljnjoj stabilizaciji sektora u narednom razdoblju, kvalitetnijoj usluzi za naše goste i dobrim financijskim rezultatima – istaknula je Brnjac.

Hina

Pritisnite ESC za zatvaranje.

© 2024 Morski HR. Powered by Ghost & Staticweb.dev

You've successfully subscribed to Morski HR
Great! Next, complete checkout for full access to Morski HR
Welcome back! You've successfully signed in
Success! Your account is fully activated, you now have access to all content.
Success! Your billing info is updated.
Billing info update failed.
Your link has expired.