2 min. čitanja

ACI SE POHVALIO: “Završili smo 2021. godinu s porastom prihoda od 36 milijuna kuna”

ACI SE POHVALIO: “Završili smo 2021. godinu s porastom prihoda od 36 milijuna kuna”
ACI marina Dubrovnik, – Foto: Davor Žunić / Fotofaktor.com / ACI

RIJEKA – Brojne strateške investicije, ulaganje u infrastrukturu i širenje portfelja, ali i značajni pomaci u poslovnim rezultatima u odnosu na godinu ranije, ključni su naglasci godišnjeg izvješća za 2021. godinu koje je tvrtka ACI d.d. objavila zajedno s izvješćem neovisnog revizora. Najveći lanac marina na Mediteranu tako je u prošloj godini uložio ukupno 44 milijuna kuna u projekte rekonstrukcije lukobrana u ACI marini Korčula, morske i kopnene infrastrukture u ACI marini Vodice te u sveobuhvatne radove u ACI marini Dubrovnik. Uz to, ACI je u 2021. zabilježio rast prihoda od prodaje koji su, u odnosu na isto razdoblje u godini ranije, veći za 35,9 milijuna kuna, odnosno 21 posto.

ACI d.d. je u prošloj godini zabilježio rast prihoda od prodaje za 35,9 milijuna kuna u odnosu na prethodnu godinu, kao i rast fizičkih pokazatelja od 38 tisuća brod dana. Temeljem usluge dnevnog veza ostvareno je povećanje za 22,6 milijuna kuna ili 67 posto u odnosu na usporedni period, što predstavlja rezultat visoke posjećenosti u drugom i trećem kvartalu. Štoviše, treći kvartal u nekim je segmentima premašio i 2019. godinu. Naposljetku, u 2021. godini je također ostvaren i pozitivan bruto financijski rezultat u iznosu od 17,1 milijuna kuna te EBITDA u iznosu od 83,7 milijuna kuna, što predstavlja porast od 13,3 milijuna kuna.

ACI marina Palmižana – Foto: Davor žunić / Petar Fabijan / ACI

– Ostvareni rezultati za 2021. su iznad naših očekivanja, posebice s obzirom na neizvjesnost i nepoznanice kojima je obilježena i prethodna godina i s kojima smo ušli u 2021. Izmjena i prilagodba poslovnih procesa novim okolnostima te rezultati dosadašnjeg rada prvenstveno su se odrazili na očuvanje financijske stabilnosti i likvidnosti ACI-ja. Očuvali smo radna mjesta te smo zadržali korektne odnose s poslovnim partnerima, sve uz povećanje prihoda od prodaje za 36 milijuna kuna. Daljnji razvoj kompanije prvenstveno je vezan uz diversifikaciju poslovanja, ali i rješavanje duljine trajanja koncesijskih ugovora, koji predstavljaju glavni ograničavajući faktor za realizaciju daljnjih ulaganja i poslovnih ideja – poručio je predsjednik Uprave ACI  d.d., Kristijan Pavić.

Upravo je produljenje koncesija preduvjet za daljnje strateške investicije i širenje portfelja ulaganja, na koja je ACI d.d. u 2021. godini stavio još veći naglasak te je uloženo ukupno 44 milijuna kuna. Pritom je čak 23,5 milijuna kuna  uloženo u rekonstrukciju lukobrana u ACI marini Korčula, dok je u infrastrukturne radove u ACI marini Dubrovnik uloženo 7,9 milijuna kuna.

Značajne investicije u infrastrukturu i uslugu realizirane su u ACI marini Vodice (2,9 milijuna kuna), ACI marini Skradin (1,5 milijuna kuna) i ACI marini Trogir (1,4 milijuna kuna), dok je 6,8 milijuna kuna uloženo u ostale strateške projekte diljem obale. U narednom periodu uslijedit će i najveća investicija u nautički turizam u povijesti Republike Hrvatske, zajedno s partnerima krenut će se u izgradnju ACI marine Rijeka.

I.B.

Pritisnite ESC za zatvaranje.

© 2024 Morski HR. Powered by Ghost & Staticweb.dev

You've successfully subscribed to Morski HR
Great! Next, complete checkout for full access to Morski HR
Welcome back! You've successfully signed in
Success! Your account is fully activated, you now have access to all content.
Success! Your billing info is updated.
Billing info update failed.
Your link has expired.