2 min. čitanja

Načelnik Murtera nezadovoljan jer je napastovana žena za seksualne predatore istakla da se radi o domaćim ljudima

Načelnik Murtera nezadovoljan jer je napastovana žena za seksualne predatore istakla da se radi o domaćim ljudima
Foto: Općine Murter – Kornati

Toni Tučinov, načelnik Općine Murter-Kornati, obratio se javnosti nakon vijesti koju je objavio Morski HR o seksualnim predatorima koji na tom otoku uznemiravaju i ugrožavaju žene i djecu.

U nastavku možete pročitati cijelo njegovo obraćanje.

“Ovim putem obraćam se u svoje osobno ime i u ime svojih mještana koji su danas sa zgražanjem čitali članak o seksualnim predatorima na našem otoku koji je prenio portal morski.hr, a nakon njega i neki drugi medijski portali.

Osuđujem svako nasilje izvršeno prema bilo kojoj osobi, bilo da se radi o verbalnom, fizičkom seksualnom ili bilo kojem drugom nasilju učinjenom na štetu druge osobe. Nema nikakve dvojbe o tome koliko je nemoralno ponašanje određenih pojedinaca koje bi obavezno trebalo rezultirati sankcioniranjem istog, ali i poduzimanjem svih drugih, potrebitih radnji da bi se ovakvo nešto spriječilo za ubuduće. To je zadatak i obveza nadležnih institucija i predmet zakonom predviđenih postupaka koji će na zakonit i pravilan način utvrditi što je učinjeno i tko je to učinio”, kazao je načelnik Turčinov u prvom dijelu svog obraćanja.

“Nepotrebno se narušava ugled našeg mjesta”

“Međutim, osjećam se obveznim javno se obratiti ovim putem i izraziti svoje nezadovoljstvo, a vjerujem i nezadovoljstvo mnogih mojih mještana, jer u članku koji je prenio navedeni portal nedvojbeno stoji da se radi o ‘domaćim ljudima’. Smatram da se radi o teškoj optužbi na račun našeg mjesta jer redarstvene vlasti još uvijek nisu utvrdile tko su počinitelji ovog čina, a klasifikacijom da se radi o ‘domaćim ljudima’ nepotrebno se narušava ugled našeg mjesta koje zasluženo slovi kao idealna obiteljska turistička destinacija.

Opaska da se radi o ‘domaćim ljudima’ je zaista nepotrebna jer, osim što se još ne zna tko su počinitelji, može aludirati da se o radi bilo o mještaninu otoka Murtera ili bilo kojeg drugog državljanina naše Lijepe. Međutim, u ovom slučaju, štetu isključivo trpi zajednica našeg mjesta, jer ovakvim generalnim pristupom smo svi prozvani, a najmanje oni koji su isključivo odgovorni za ovakvo nedolično ponašanje.

Stoga vas molim da u svojem članku izbacite dio u kojem se navodi da se radi o ‘domaćim ljudima’ sve dok takva činjenica ne bude utvrđena pravomoćnom presudom nadležnog suda”, zaključio je Turčinov.

D.G.

PROČITAJTE JOŠ:

Odvratne scene s Murtera: “Seksualni predatori vrebaju žene na plažama, riječ je o domaćim ljudima!”
Pritisnite ESC za zatvaranje.

© 2024 Morski HR. Powered by Ghost & Staticweb.dev

You've successfully subscribed to Morski HR
Great! Next, complete checkout for full access to Morski HR
Welcome back! You've successfully signed in
Success! Your account is fully activated, you now have access to all content.
Success! Your billing info is updated.
Billing info update failed.
Your link has expired.