1 min. čitanja

Istarski vatrogasci turistima na granici dijelili letke o požarima

Istarski vatrogasci turistima na granici dijelili letke o požarima
Foto: N1/Screenshot

Istarski vatrogasci, odnosno pripadnici javne vatrogasne postrojbe Umag, u subotu ujutro na graničnom prijelazu Plovanija turistima su dijelili edukativne letke koji upozoravaju na opasnost od požara.

– Posljednjih smo dana svjedočili velikim požarima na području Istarske županije koji su, zahvaljujući brzoj reakciji gasitelja, na vrijeme ugašeni bez ljudskih žrtava i većih materijalnih šteta. Budući da je turistička sezona u punome jeku, a u Hrvatsku svakog tjedna dolazi velik broj turista, važno je poruku o odgovornome ponašanju poslati što većem broju ljudi i tako smanjiti broj požara i ostalih nesreća – izjavio je županijski vatrogasni zapovjednik Dino Kozlevac.

Zato vatrogasci Vatrogasne zajednice Istarske županije, na čelu s Kozlevcem i zapovjednikom umaških vatrogasaca Bojanom Štokovcem na graničnom prijelazu Plovanija dijele letke u kojima su na osam jezika navedeni savjeti o savjesnom ponašanju i brojevi žurnih službi u slučaju izbijanja požara.

– Vrlo visoki indeks opasnosti od izbijanja požara posljedica je izostanka padalina i visokih temperatura, pa je tako u prvoj polovici ove godine na području cijele Hrvatske zabilježen povećan broj požara na otvorenome prostoru i ukupna opožarena površina – naglasio je Kozlevac za N1.

Z.G.

Pritisnite ESC za zatvaranje.

© 2022 Morski HR. Powered by Ghost & Staticweb.dev

You've successfully subscribed to Morski HR
Great! Next, complete checkout for full access to Morski HR
Welcome back! You've successfully signed in
Success! Your account is fully activated, you now have access to all content.
Success! Your billing info is updated.
Billing info update failed.
Your link has expired.