1 min. čitanja

FOTO Stigle fotografije spašavanja nestalih kajakaša

FOTO Stigle fotografije spašavanja nestalih kajakaša
Foto: MMPI

Ministarstvo mora, prometa i infrastrukture objavilo je fotografije spašenih kajakaša, za kojima se tragalo od jučer poslijepodne. Sve je na sreću dobro završilo, a posljednji su rano jutros pronađeni otac i maloljetna kćer.

Više od 12 sati trajala je potraga za skupinom kajakaša koji su jučer poslijepodne nestali na potezu od Šolte do Hvara. U akciju traganja i spašavanja bile su uključene brojne službe – od lučke kapetanije, HGSS-a, obalne straže, carine, trajekta, pomorske policije, privatnih jedrilica do lokalnih ribara. Većina kajakaša pronađena je sinoć nešto prije 22 sata, a posljednji kajak, u kojem su se nalazili otac i maloljetna mu kćer uočen je jutros u uvali Špiljice na sjevernoj strani otoka Hvara.

Foto: MMPI

Podsjetimo, jučer u 17:15 sati zaprimljena je dojava preko Nacionalne središnjice za koordinaciju traganja i spašavanja na moru MRCC Rijeka da su s južne strane otoka Šolte zaprimili poruku pogibeji MAY DAY. Ispostavilo se da je riječ o prevrnutim kajacima, njih 5 u kojima se nalazilo 11 osoba.

Svi su na sreću spašeni i neozlijeđeni, zahvaljujući sreći, ali i brzoj reakciji i zajedničkoj potrazi od strane nadležnih službi i privatnih osoba.

K.B.

PROČITAJTE JOŠ:

Koordiniranom akcijom svih službi uspješno okončana potraga za nestalim kajakašima
Pritisnite ESC za zatvaranje.

© 2023 Morski HR. Powered by Ghost & Staticweb.dev

You've successfully subscribed to Morski HR
Great! Next, complete checkout for full access to Morski HR
Welcome back! You've successfully signed in
Success! Your account is fully activated, you now have access to all content.
Success! Your billing info is updated.
Billing info update failed.
Your link has expired.