4 min. čitanja

Zbog Pripuzove gradnje, na Murter svratili državni inspektori

Zbog Pripuzove gradnje, na Murter svratili državni inspektori
Foto: 24 sata

MURTER - U predivnoj uvali Čigrađa na Murteru, Zoran Pripuz je kupio šest parcela i ograđuje ih zidom koji je viši od propisanog. Na zemljištu na kojem se ne smije graditi je već postavljena i infrastruktura: voda, struja, kanalizacija...

Murter još nije donio odluku o zabrani radova tijekom sezone, a načelnik i oporbeno vijeće krive jedni druge. Navodno bi je ipak trebali donijeti. Pripuz je već iskopao rupe za biološke septičke jame koje su dovezene na parcelu od skoro 2.600 četvornih metara, pišu 24 sata.

Građevinska inspekcija bila j na otoku Murteru i provjerila gradnju investitora Zorana Pripuza u uvali Čigrađa. Odgovorili su to iz Državnog inspektorata na upit 24sata nakon što su objavili da se bez dozvola postavlja infrastruktura, a ogradni zid od 219 metara kojim se opasava zemljište je prema morskoj strani viši nego je to predviđeno projektom.

- Građevinska inspekcija Državnog inspektorata, zaprimila je predstavku vezano uz Vaše pitanje te je ista stavljena u Plan rada građevinskoj inspekciji. Inspektori su danas obavili nadzor gradilišta. Po obavljenom inspekcijskom nadzoru, te o utvrđenom činjeničnom stanju i poduzetim mjerama, pravovremeno ćemo Vas informirati – stoji u odgovoru Državnog inspektorata za 24sata.

Zoran Pripuz, široj javnosti poznat po suđenju tzv. 'zločinačkoj organizaciji' u kojem je pravomoćno oslobođen svih optužbi, kupio je oko 2.600 četvornih metara zemljišta tik uz more u uvali Čigrađa. Na jednoj parceli se nalazi i stari objekt koji nije legaliziran, a sve parcele su u negrađevinskoj zoni. Dobio je dozvolu za postavljanje ogradnog zida visokog 1,6 metara i potpornih zidova visokih 1 metar. Iz nadležnog županijskog ureda su potvrdili da za ništa drugo nije tražio dozvole i da se ništa drugo i ne može graditi na zemljištu.

Foto: 24 sata

Međutim, zemljište je premreženo cijevima za kanalizaciju, kabelima za vodu i struju, postoji priključak na vodu, srušen je dio borova, iskopana je rupa za jedan podzemni spremnik, odnosno biološku septičku jamu, a na parceli stoje i dva spremnika, odnosno biološke septičke jame. Zid prema moru je visok od 1,8 do 2 metra, što je više od dozvoljenog. Mještani kažu da investitor radi kamp i planira obnoviti postojeću građevinu iako to po prostornoj dokumentaciji nije dozvoljeno. Da se na lokaciji na može graditi, potvrdili su i u županijskom upravnom odjelu za prostorno uređenje i graditeljstvo, pišu 24 sata.

Opunomoćenik Zorana Pripuza je odbio razgovor s novinarima i rekao da on može rušiti borove na svojoj zemlji i da su to glupa pitanja. Prije toga je rekao da dozvole ima samo za ogradni zid, ali je prekinuo razgovor prije nego pitanja o tome zašto je zid više od propisanog. Nekad je zemljište bilo opasano niskim suhozidom, a kako Pripuz gradi visoki, armirani zid od bijelog kamena, mještani su ga već prozvali "kineskim zidom".

Načelnik općine Toni Turčinov koji je pod istragom Uskoka zbog trošenja javnog novca je rekao da ne zna što investitor radi, a da bi sve trebala provjeravati građevinska inspekcija, a ne njegovi komunalni redari iako se gradi na prostoru njegove općine. Potvrdio je da se na lokaciji ne može graditi kamp.

Ivan Pandžić

PROČITAJTE JOŠ:

OTKRIVAMO! Dvije divlje marine s 50 brodova vidljive iz svemira - 37 godina ilegalno zarađuju milijune i nitko ih ne dira!
Na Jadranu više nažalost nije novost da netko zabetonira rivu, mul, napravi privezište ili sunčalište i kao da se ništa nije dogodilo. Ni u Hrvatskoj nije novost da netko nešto ukrade. Zapravo teško je otkriti nešto novo u bespuću divljaštva “malog hrvaCkog Ćovijeka”, pa ipak, čini se da
VIDEO Graditelj ilegalne marine: “Jesam, sve sam ovo izgradio i reći ću vam koliko to naplaćujem, a ne plaćam porez!”
Dva mjeseca radimo na nevjerojatnoj priči iz Tisnog, gdje smo otkrili da je najmanje dvoje lokalnih poduzetnika devastirajući pomorsko dobro, ispred svojih ugostiteljskih objekata izgradilo, ne mul ili rivu, već čitavu marinu. No time nisu samo nagrdili prostor i izbetonirali doslovno more,…
Pritisnite ESC za zatvaranje.

© 2024 Morski HR. Powered by Ghost & Staticweb.dev

You've successfully subscribed to Morski HR
Great! Next, complete checkout for full access to Morski HR
Welcome back! You've successfully signed in
Success! Your account is fully activated, you now have access to all content.
Success! Your billing info is updated.
Billing info update failed.
Your link has expired.