2 min. čitanja

ŠAKA U OKO U ROGAČU NA ŠOLTI "Kupiš jahtu, nabetoniraš ispri'kuće i zavežeš je kao kozu za stablo"

ŠAKA U OKO U ROGAČU NA ŠOLTI "Kupiš jahtu, nabetoniraš ispri'kuće i zavežeš je kao kozu za stablo"
Foto: Čitatelj

ŠOLTA - Evo jedne situacije od jučer iz Rogača na Šolti. Ispod novoizgrađene "vile" (koja je uzgred rečeno estetska "šaka u oko"), osvanuo je privatni nautički vez gdje vlasnik drži svoju "mezimicu" - jahtu! - kaže nam čovjek koji prolazeći ovuda mora paziti da se ne saplete u konome privezane za stablo!

- O nautičkim znanjima i vještini govori i krmeni vezi (slika u prilogu) na kojem umjesto tradicionalnog "pašnjaka" stoji nezgrapni "grop". Još jedna u nizu devastacija obale kojoj se nije stalo na kraj! - poručuje čitatelj koji šalje ove fotografije.

Kupiš jahtu, nabetoniraš ispri'kuće i zavežeš je kao kozu za stablo, jer si škrt da bi platio vez u marini, a što je najgore od svega, ovako nesigurno privezati ovakav brod znači i ugrožavanje sigurnosti plovidbe na moru.

D.G.

PROČITAJTE JOŠ:

ŠTO (NI)JE DOZVOLJENO? Sidrenje mini-kruzera i jahti u uvalama van dozvoljenih sidrišta i vezivanje za stabla
Svake godine u ovo vrijeme pojavljuje se problem nautičara koji se privezuju za stabla i bacaju sidra gdje god stignu. To ne bi bio ni problem da nautičara nije toliko, te da se na taj način privezuju sve veći brodovi, a posebno mini-kruzeri. - Može li se istražiti legalnost sidrenja
JOŠ DIVLJEG PRIVEZA I SIDRENJA Iskusni zapovjednik: “Jahta nije koza da se privezuje za stablo i zašto ovo kažnjavaju u Istri i na Kvarneru, ali ne i u Dalmaciji?”
PUČIŠĆA - U redakciju Morskog HR sve češće pristižu poruke iskusnih pomoraca koji jako dobro poznaju pomorske zakone i pravila, te su strahovito nezadovoljni provođenjem sigurnosti pomorske plovidbe na Jadranu. Najnovije dvije ćemo jednostavno spojiti. Fotografije najnovijih događaja stižu s Pučišća na Braču, a komentar i pojašnjenje stiže od iskusnog
Pritisnite ESC za zatvaranje.

© 2024 Morski HR. Powered by Ghost & Staticweb.dev

You've successfully subscribed to Morski HR
Great! Next, complete checkout for full access to Morski HR
Welcome back! You've successfully signed in
Success! Your account is fully activated, you now have access to all content.
Success! Your billing info is updated.
Billing info update failed.
Your link has expired.