1 min. čitanja

Prijave za osiguranje akvakulturnih stokova traju do 31. kolovoza 2021.

Prijave za osiguranje akvakulturnih stokova traju do 31. kolovoza 2021.
Foto: Wikimedia

Mjera II.13. „Osiguranje akvakulturnih stokova“ namijenjena je uzgajivačima u akvakulturi, a provodi se kroz Operativni program za pomorstvo i ribarstvo za programsko razdoblje 2014. – 2020. godine.

Potpora se dodjeljuje u obliku bespovratnih novčanih sredstava za sufinanciranje premija koje korisnik plaća za police osiguranja. Prijave su u tijeku i traju do 31. kolovoza 2021., a od ove godine omogućena je iznimka za police osiguranja sklopljene nakon 31. kolovoza, stoji u obavijesti Ministarstva poljoprivrede.

Police osiguranja trebaju pokrivati rizik od najmanje jedne od okolnosti rizika kao što su: rizik od prirodne nepogode, pojave iznenadnih promjena kvalitete i količine vode, bolesti u akvakulturi, kvarova ili uništenja proizvodnih objekata.

Cilj ove mjere je kroz potporu za financiranje polica osiguranja u akvakulturi potaknuti uzgajivače da osiguravaju svoja uzgajališta i proizvodnju te time umanje rizike od mogućih gubitaka koji mogu biti izrazito značajni i uzrokovati štetu u poslovanju, a za čiju pojavu nije odgovoran gospodarski subjekt.

Ukupno je u okviru ove mjere do sada dodijeljeno 32,8 milijuna kuna javne potpore, a isplaćeno više od 25,5 milijuna kuna.

I.B.

PROČITAJTE JOŠ:

VIDEO Zagađenje mora uz uzgajalište snimljeno dronom: “U kući mi smrdi po kavezima!”
Pritisnite ESC za zatvaranje.

© 2024 Morski HR. Powered by Ghost & Staticweb.dev

You've successfully subscribed to Morski HR
Great! Next, complete checkout for full access to Morski HR
Welcome back! You've successfully signed in
Success! Your account is fully activated, you now have access to all content.
Success! Your billing info is updated.
Billing info update failed.
Your link has expired.