2 min. čitanja

Prihodi od stranih turista u prvoj polovici 2023. godine 3 milijarde i 850 milijuna eura

Prihodi od stranih turista u prvoj polovici 2023. godine 3 milijarde i 850 milijuna eura
Foto: Boris Kačan

Prihodi od stranih turista u prvoj polovini godine iznosili su 3,85 milijardi eura, što je 21,4 posto ili 678 milijuna eura više u odnosu na isto lanjsko razdoblje, prenosi u subotu Ministarstvo turizma i sporta podatke Hrvatske narodne banke (HNB).

Foto: Ministarstvo turizma i sporta

Prema podacima Hrvatske narodne banke (HNB) u drugom tromjesečju 2023. godine prihodi od stranih turista iznosili su 3 milijarde i 180 milijuna eura što predstavlja rast od 18,4 posto u odnosu na isto razdoblje 2022. godine, odnosno prihodovano je 494,2 milijuna € više. Sveukupno, u prvoj polovici 2023. godine, prihodi od stranih turista iznosili su 3 milijarde i 850 milijuna € što predstavlja rast od 21,4 posto u odnosu na isto razdoblje 2022. godine, odnosno prihodovano je 678 milijuna € više.

Na Tourism Lider Forumu Brnjac predstavila hrvatsku reformu upravljanja turizmom
Ministrica turizma i sporta Nikolina Brnjac boravi u Saudijskoj Arabiji gdje je sudjelovala u ministarskom panelu u sklopu Tourism Lider Foruma pod nazivom „A sustainable future for Travel & Tourism“ na kojem je Hrvatska predstavljena kao zemlja primjer te predvodnica u realizaciji ciljeva održivost…

- Nakon do sada rekordne 2022. godine po prihodima od stranih turista, u 2023. bilježimo još bolje rezultate. Hrvatska je napravila veliki iskorak u kvaliteti i postala prepoznata kao poželjna turistička destinacija i izvan ljetnih mjeseci - istaknula je ministrica turizma i sporta Nikolina Brnjac te naglasila kako zahvaljuje svim djelatnicima u turističkom sektoru na trudu i angažiranosti kojima hrvatski turizam čine konkurentnim i Hrvatsku jednom od najpoželjnijih turističkih destinacija.

HTZ kreće s novom kampanjom: ‘Doživi domaće, istraži održivu Hrvatsku!’
Nova kampanja Hrvatske turističke zajednice (HTZ) glasi: ‘Doživi domaće. Istraži održivu Hrvatsku!’ Kampanju će za domaće tržište provoditi od sredine rujna do sredine studenoga s ciljem promocije održivih putovanja po zemlji u posezoni, izvijestili su iz HTZ-a. Treći je to nastavak kampanje “Doživ…

- Vlada Republike Hrvatske je s dionicima u turizmu razvila strukturiran dijalog i partnerstvo te ćemo nastaviti podupirati kvalitetan razvoj hrvatskog turizma - zaključila je Brnjac.

Vlada je s dionicima u turizmu razvila strukturiran dijalog i partnerstvo te ćemo nastaviti podupirati kvalitetan razvoj hrvatskog turizma, rekla je Brnjac.

A.B.

Pritisnite ESC za zatvaranje.

© 2023 Morski HR. Powered by Ghost & Staticweb.dev

You've successfully subscribed to Morski HR
Great! Next, complete checkout for full access to Morski HR
Welcome back! You've successfully signed in
Success! Your account is fully activated, you now have access to all content.
Success! Your billing info is updated.
Billing info update failed.
Your link has expired.