1 min. čitanja

HTZ kreće s novom kampanjom: 'Doživi domaće, istraži održivu Hrvatsku!'

HTZ kreće s novom kampanjom: 'Doživi domaće, istraži održivu Hrvatsku!'
Foto: HTZ

Nova kampanja Hrvatske turističke zajednice (HTZ) glasi: 'Doživi domaće. Istraži održivu Hrvatsku!' Kampanju će za domaće tržište provoditi od sredine rujna do sredine studenoga s ciljem promocije održivih putovanja po zemlji u posezoni, izvijestili su iz HTZ-a.

Treći je to nastavak kampanje "Doživi domaće. Istraži ruralnu Hrvatsku! kojom HTZ zadnje dvije godine promovira ponudu ruralnih krajeva u posezoni, a ove godine, ističu iz HTZ-a, zajedno s partnerima odlučili su je posvetiti održivosti.

Direktor HTZ-a Kristijan Staničić podsjeća pritom da su u prvoj kampanji 2021. u središtu promocije bile manje poznate destinacije, dok je to sada održivost lokacije, proizvodi i usluge koje čine važan dio sve traženijih održivih putovanja, a koja podrazumijevaju brigu o okolišu, destinacijama i lokalnom stanovništvu.

Ti ciljevi usklađeni su sa Strateškim marketinškim i operativnim planom hrvatskog turizma.

Kampanja ima osam tematskih video priloga s istaknutim primjerima održivog turizma u Hrvatskoj, a prijedloge destinacija i lokacija dao je i sustav turističkih zajednica, vodeći računa i o načelima poput optimalnog korištenja resursa okoliša, očuvanja prirodne baštine i bioraznolikosti, poštivanja društvene i kulturne autentičnosti zajednice, provođenja ekološko edukativnih akcija, uvođenja čišćih, jeftinijih i zdravijih oblika prijevoza i dr.

Video prilozi su o Hvaru, Lastovu, Lici, Malom Lošinju, Međimurju, Istri, središnjoj Hrvatskoj i Papuku.

Iz HTZ-a poručuju da su svi, od pojedinaca preko velikih objekata i destinacija do javnih ustanova postali svjesni(ji) važnosti brige o okolišu te da se tu još uvijek može učiniti mnogo, prenosi HRT.

A.B.

Pritisnite ESC za zatvaranje.

© 2024 Morski HR. Powered by Ghost & Staticweb.dev

You've successfully subscribed to Morski HR
Great! Next, complete checkout for full access to Morski HR
Welcome back! You've successfully signed in
Success! Your account is fully activated, you now have access to all content.
Success! Your billing info is updated.
Billing info update failed.
Your link has expired.