2 min. čitanja

Na Tourism Lider Forumu Brnjac predstavila hrvatsku reformu upravljanja turizmom

Na Tourism Lider Forumu Brnjac predstavila hrvatsku reformu upravljanja turizmom
Foto: Ministarstvo turizma i sporta

Ministrica turizma i sporta Nikolina Brnjac boravi u Saudijskoj Arabiji gdje je sudjelovala u ministarskom panelu u sklopu Tourism Lider Foruma pod nazivom „A sustainable future for Travel & Tourism“ na kojem je Hrvatska predstavljena kao zemlja primjer te predvodnica u realizaciji ciljeva održivosti kroz jedinstven zakonski okvir te konkretne strateške odrednice.

Brnjac je na panelu je govorila o svim strateškim aktivnostima Vlade Republike Hrvatske u razvoju održivog turizma.

- Bilo mi je zadovoljstvo kolegama iz cijelog svijeta predstaviti našu reformu upravljanja turizmom i najbolje prakse. Očekujemo kako će mjere predviđene novim Zakonom o turizmu doprinijeti gospodarskoj, ekološkoj i socijalnoj otpornosti urbanih, a posebice ruralnih i otočnih destinacija, kao i tvrtki koje posluju u turizmu, a ulaganja rezultirati razvojem turističkog sektora u Hrvatskoj u skladu s najvišim ekološkim standardima. Drago mi je što nas u svijetu sve više prepoznaju kao predvodnike održivog turizma i što naše aktivnosti te strateški i zakonodavni okvir drugim zemljama služe kao primjer najbolje prakse - rekla je Brnjac.

Na Tourism Lider Forumu sudjelovali su ministri i visoki predstavnici turističkog sektora iz cijelog svijeta, a ministrica Brnjac održala je niz bilateralnih sastanaka. Susrela se s turskim ministrom kulture i turizma Mehmetom Nuri Ersoyom, zamjenicom ministra turizma Kraljevine Saudijske Arabije Haifom bint Muhammad Al Saud, predsjednicom Svjetskog vijeća za putovanja i turizam Juliom Simpson te Matthewom Upchurchom, glavnim izvršnim direktorom Virtuosa, jedne od vodećih međunarodnih mreža putničkih agencija specijaliziranih za luksuzna putovanja.

Ministrica Brnjac prisustvovala je i svečanom obilježavanju Svjetskog dana turizma u organizaciji Svjetske turističke organizacije te se upoznala s radom Globalnog centra za održivi turizam, koji je 2021. godine pokrenula Saudijska Arabija.

A.B.

Pritisnite ESC za zatvaranje.

© 2024 Morski HR. Powered by Ghost & Staticweb.dev

You've successfully subscribed to Morski HR
Great! Next, complete checkout for full access to Morski HR
Welcome back! You've successfully signed in
Success! Your account is fully activated, you now have access to all content.
Success! Your billing info is updated.
Billing info update failed.
Your link has expired.