1 min. čitanja

Potpisan ugovor s izvođačem radova na izgradnji nove luke u Polačištu na Korčuli

Potpisan ugovor s izvođačem radova na izgradnji nove luke u Polačištu na Korčuli
Foto: Povezanahrvatska.eu

DUBROVNIK – U Dubrovniku je jučer potpisan ugovor s izvođačem radova na izgradnji Nove luke Korčula-luke Polačište.

Ugovor su potpisali ravnatelj Županijske lučke uprave Korčula Ante Tvrdeić i predstavnik zajednice ponuditelja Aquamont service Zdenko Dvornik. Projekt Nove luke Korčula-luke Polačište vrijedan je 189,7 milijuna kuna, dok je vrijednost ovog ugovora za izgradnju 135,9 milijuna kuna s PDV-om. Rok izvođenja radova je 30 mjeseci.

Projekt, između ostaloga, obuhvaća i izgradnju dviju operativnih obala u duljini 218 i 125 metara, gata pomorskog graničnog prijelaza duljine 50 metara, gata za prihvat trajekata u duljini 80 metara, zgrade pomorsko-putničkog terminala i drugih sadržaja.

Nova luka će, kažu, uvelike pridonijeti prometnoj povezanosti otoka Korčule te poboljšati kvalitetu života stanovnika.

S obzirom da je lokacija nove luke na “uskom grlu” pored naselja Žrnovska Banja, u planu je i izgradnja cestovne obilaznice. Prema postojećem Urbanističkom planu uređenja, predviđena je izgradnja buduće pristupne ceste Žrnovska Banja – DC118 u duljini od 2134 metara. Buduća pristupna cesta predviđena je kao dvotračna prometnica sa širinom vozne trake 3,55 m, a pred kraj (ulazak u luku) predviđena je i dodatna traka za kamione u duljini od 417 m (cca 24 kamiona).

Tijekom izvođenja radova, promet će se preusmjeriti na obližnju nerazvrstanu cestu Žrnovo – Žrnovska Banja koja će poslužiti kao obilaznica područja zahvata, a kojom se mogu kretati manja vozila (osobni automobili, kombiji i kamioni do 5t bruto mase).

J.K.

Pritisnite ESC za zatvaranje.

© 2024 Morski HR. Powered by Ghost & Staticweb.dev

You've successfully subscribed to Morski HR
Great! Next, complete checkout for full access to Morski HR
Welcome back! You've successfully signed in
Success! Your account is fully activated, you now have access to all content.
Success! Your billing info is updated.
Billing info update failed.
Your link has expired.