2 min. čitanja

PORUKA VLADI Za lošu procijepljenost nisu krivi poduzetnici

PORUKA VLADI Za lošu procijepljenost nisu krivi poduzetnici
Foto: UGP/Facebook

Nastavlja se verbalni medijski okršaj između Vlade RH s jedne strane, i poduzetnika s druge strane, nakon što su iz Banskih dvora počeli s prijetnjama o sankcijama za poslodavce čiji zaposlenici nisu cijepljeni.

Udruga Glas poduzetnika oštro osuđuje prijetnje vladajućih o ukidanju mjera potpore poduzetnicima i zaposlenima koji nisu cijepljeni te odlučno odbacuje navode prema kojima su poduzetnici odgovorni za loš odaziv građana na cijepljenje, poručuju iz Glasa poduzetnika.

Potaknuti nedavnom najavom Vlade da će mjere potpore poduzetnicima ovisiti o procijepljenosti njihovih zaposlenika, udruga je ovih dana provela anketu među svojim članovima na temu cijepljenja protiv bolesti covid-19, koja je pokazala upravo suprotno od onoga što tvrde u Banskim dvorima. Na anketu se odazvalo 1400 poduzetnika, što udruga smatra reprezentativnim uzorkom.

Više od 54 posto članova koji su ispunili anketu primilo je jednu ili obje doze cjepiva, a još 5 posto to namjerava učiniti, što je dokaz da poduzetnici na odgovoran način pristupaju svome zdravlju, ali i dokaz želje da se izbjegne novi val pandemije koji bi dodatno ugrozio hrvatsko gospodarstvo, poručuju iz UGP-a. Dodaju i kako je 10 posto ispitanih članova preboljelo covid-19, dok je 30 posto ispitanih izjavilo da se nije cijepilo niti to planiraju učiniti.

Foto: UGP

Tvrde da je iz priloženih podataka jasno vidljivo kako je postotak cijepljenih poduzetnika i zaposlenih u privatnom sektoru daleko veći od postotka cijepljenih građana na razini države, koji se kreće oko 38 posto ukupnog stanovništva, odnosno oko 45 posto odraslog stanovništva.

– Najava Vlade da će segregirati zaposlene u privatnom sektoru temeljem cijepljenosti otvara sasvim novo poglavlje u povijesti terora i represije kojoj smo izloženi kao poduzetnici u Hrvatskoj. Mi smo kao magarci navikli na batinu, ali preživjeli smo i izdržali sve namete, napade, omalovažavanje i diskriminaciju do sada, pa ćemo tako preživjeti i ovu pošast, a za pravdu i poštivanje ustavnih prava svih građana, poduzetnika i zaposlenih u privatnom sektoru ćemo se očigledno morati izboriti sudskim putem – izjavio je Dražen Oreščanin, izvršni direktor udruge Glas poduzetnika.

Udruga Glas poduzetnika poručuje da su optužbe premijera i pojedinih ministara, usmjerene prema poduzetnicima i privatnom sektoru, potpuno neutemeljene te da bi Vlada krivca za lošu procijepljenost građana trebala tražiti negdje drugdje.

K.B.

Pritisnite ESC za zatvaranje.

© 2023 Morski HR. Powered by Ghost & Staticweb.dev

You've successfully subscribed to Morski HR
Great! Next, complete checkout for full access to Morski HR
Welcome back! You've successfully signed in
Success! Your account is fully activated, you now have access to all content.
Success! Your billing info is updated.
Billing info update failed.
Your link has expired.