1 min. čitanja

Plaže na Šipanu i Koločepu dobile dizala za osobe s invaliditetom

Plaže na Šipanu i Koločepu dobile dizala za osobe s invaliditetom
Foto: Grad Dubrovnik

DUBROVNIK – Osobe s invaliditetom  osobe smanjene pokretljivosti ove će se kupališne sezone moći kupati i na plažama u Suđurđu na Šipanu te u Donjem Čelu na Koločepu, na kojima su postavljena dizala za osobe s invaliditetom.

Time je, kažu u dubrovačkoj gradskoj upravi, završeno osposobljavanje dubrovačkih plaža za ovu vrstu gostiju. Prethodno su dizala za osobe s invaliditetom postavljena u Zatonu Velikom, u Zatonu kod postaje tamošnje vatrogasne postrojbe te na plažama Mandrač u Solitudu i Copacabana.

Foto: Grad Dubrovnik
Foto: Grad Dubrovnik

Sukladno mjerama i aktivnostima Strategije za izjednačavanje mogućnosti osobama s invaliditetom Grada Dubrovnika za razdoblje od 2021. do 2025. godine, Grad Dubrovnik uređuje i prilagođava plaže na svom području osobama s invaliditetom, na način da se uređuju prilazi, parkirališna mjesta te dizala za spuštanje u more.

S ciljem praćenja stanja dizala te otklanjanja možebitnih kvarova i oštećenja, u srpnju 2020. godine imenovan je koordinacijski tim, čija je zadaća svakodnevno praćenje korištenja dizala i međusobno obavještavanje o stanju te ažurnost u postupku otklanjanja kvarova. Uz voditelja tima i njegovog zamjenika, imenovani su članovi za svaku pojedinu lokaciju, koji su zaduženi za svakodnevno praćenje funkcioniranja dizala, poglavito pravovremeno punjenje i postavljanje baterija za pogon dizala te dojavljivanje možebitnih problema voditelju ili zamjeniku Koordinacijskog tima.

J.K.

Pritisnite ESC za zatvaranje.

© 2024 Morski HR. Powered by Ghost & Staticweb.dev

You've successfully subscribed to Morski HR
Great! Next, complete checkout for full access to Morski HR
Welcome back! You've successfully signed in
Success! Your account is fully activated, you now have access to all content.
Success! Your billing info is updated.
Billing info update failed.
Your link has expired.