1 min. čitanja

NAUTIČKI SAVJETI Osiguranje skipera

NAUTIČKI SAVJETI Osiguranje skipera
Foto: Promo

Skiper je glavna i odgovorna osoba na plovilu, on upravlja njime, određuje rutu plovidbe i mjesta sidrenja odnosno priveza, prati vremensku prognozu, ali i koristi svoje mornarske vještine kako bi brod i posadu sigurno doveo do odredišta. Međutim, i skiper je samo čovjek koji može krivo procijeniti opasnu situaciju i nenamjerno pogriješiti te uzrokovati štetu na plovilu ili ozljedu nekome od posade ili trećim osobama.

Da bi pritom posljedice po njegovo financijsko stanje bile što blaže tu je Premium Yacht Insurance Osiguranje od odgovornosti skipera, članova posade i putnika.

S obzirom da je za plovilo i posadu skiper odgovoran sa svom svojom sadašnjom i budućom imovinom, ovom policom on dopunjava osiguravateljnu zaštitu koja eventualno nedostaje u uvjetima police osiguranja od odgovornosti plovila.

Njome su pokrivene štete na osobama i stvarima prema uvjetima osiguranja od odgovornosti skipera za jedrilice i motorne jahte iznajmljene u čarteru, a također su pokriveni i odštetni zahtjevi vlastite posade prema skiperu i slično.

Stručno rečeno, predmet osiguranja odgovornosti je građanskopravna izvanugovorna osiguranikova odgovornost za štetu zbog smrti, ozljede tijela ili zdravlja te oštećenja ili uništenja stvari treće osobe za vrijeme dok osiguranik upravlja plovilom za kojega posjeduje propisano ovlaštenje.

Sponzorirani sadržaj

PROČITAJTE JOŠ:

NAUTIČKI SAVJETI Sigurno sidrenje broda
Pritisnite ESC za zatvaranje.

© 2023 Morski HR. Powered by Ghost & Staticweb.dev

You've successfully subscribed to Morski HR
Great! Next, complete checkout for full access to Morski HR
Welcome back! You've successfully signed in
Success! Your account is fully activated, you now have access to all content.
Success! Your billing info is updated.
Billing info update failed.
Your link has expired.