1 min. čitanja

Dubrovačko primorje mamac za svjetske nautičare

Dubrovačko primorje mamac za svjetske nautičare
Foto: ACI

DUBROVNIK – Dubrovačko primorje, osobito Elafiti te linija od Mljeta do Lastova predstavlja poseban užitak svakom nautičaru. Nedavno smo i sami putovali javnim prijevozom do krajnjeg juga Hrvatske, gdje je ipak najjednostavnije doći zračnim ili, još bolje, pomorskim putem.

U prošlogodišnjoj pandemijskoj sezoni jedino nautički turizam nije doživio pad. Stoga ni ne čudi informacija da su se lokalne zajednice okrenule većim ulaganjima u ovaj oblik turizma. Strane nautičare na sve moguće načine pokušavaju usmjeriti put Hrvatske, a jedan od njih su već standardne video promocije. Turistička zajednica Dubrovačkog primorja posvetila je cijelu jednu videopromociju upravo nautičkom turizmu, kao jednom od najjačih turističkih aduta.

Foto: ACI

Poznati “dubrovački Englez” Mark Thomas tvrdi da je Hrvatska magnet za svjetske nautičare s obzirom na razvedenu obalu, skrivene uvale, šarmantne plaže i odličnu infrastrukturu. Polazišna točka na krajnjem jugu Hrvatske je ACI marina Slano, prvenstveno zbog svoje lokacije. Smještena je u mirnom zaljevu, u neposrednoj blizini Elafitskog otočja, a čak 80 posto plovila u ACI marini Slano koristi godišnji vez.

ACI marine prilagođene su, kažu, pandemijskim uvjetima pa je tako primjerice u obližnjoj ACI marini
Dubrovnik uspostavljen prvi veliki punkt za testiranje gostiju.

K.B.

Pritisnite ESC za zatvaranje.

© 2023 Morski HR. Powered by Ghost & Staticweb.dev

You've successfully subscribed to Morski HR
Great! Next, complete checkout for full access to Morski HR
Welcome back! You've successfully signed in
Success! Your account is fully activated, you now have access to all content.
Success! Your billing info is updated.
Billing info update failed.
Your link has expired.