1 min. čitanja

Nakon sezone kupanja kreće prilagodba plaže Ploče osobama s invaliditetom

Nakon sezone kupanja kreće prilagodba plaže Ploče osobama s invaliditetom
Foto: Plaža Kostanj/Grad Rijeka

RIJEKA – U sklopu priprema riječkih plaža za sezonu kupanja, koja je započela 1. lipnja, i ove se godine posebna se pažnja posvetila osobama s invaliditetom.

U Rijeci se posebno ponose plažom Kostanj koja je, kažu, jedna je od najopremljenijih plaža te namjene na Mediteranu na kojoj je osobama s invaliditetom svih uzrasta omogućeno jednostavno kretanje i funkcionalno korištenje cijelog prostora za kupanje, rehabilitaciju i odmor.

Sve su podne površine na plaži obrađene tako da onemogućavaju klizanje, a plaža je opremljena i posebnom opremom: napravom za spuštanje nepokretnih osoba u more, rampom za ulazak u more, sanitarnim čvorom, tuševima, rukohvatima i zaštitnom mrežom u moru. U neposrednoj blizini plaže nalazi se i zasebno parkiralište.

Kako bi se osobama s invaliditetom osigurali sigurni uvjeti korištenja plaže, od 1. lipnja do 31. rujna Grad Rijeka financira rad posebno obučenih spasilaca.

U želji da se smanji pritisak na plažu Kostanj, u planu je zapadni dio plaže Ploče, ispod Bazena Kantrida, pretvoriti i u plažu za osobe s invaliditetom. No radovi prilagodbe zapadnog platoa plaže Ploče osobama s invaliditetom, čija se vrijednost procjenjuje na 457.000,00 kuna nisu još ni počeli jer na dva pokrenuta javna natječaja nisu pristigle valjane ponude pa će se s radovima krenuti nakon kupališne sezone.

Što se tiče kvalitete mora, koje se provodi deset puta tijekom godine, na plaži Kostanj kontinuirano se bilježi more izvrsne kakvoće, dok je na plaži Ploče, na kojoj se kakvoća mora ispituje na dvije točke, more većinom izvrsne kakvoće, priopćili su iz Grada Rijeke.

K.B.

Pritisnite ESC za zatvaranje.

© 2023 Morski HR. Powered by Ghost & Staticweb.dev

You've successfully subscribed to Morski HR
Great! Next, complete checkout for full access to Morski HR
Welcome back! You've successfully signed in
Success! Your account is fully activated, you now have access to all content.
Success! Your billing info is updated.
Billing info update failed.
Your link has expired.