1 min. čitanja

MUP: “Hrvatska je sigurna turistička destinacija”

MUP: “Hrvatska je sigurna turistička destinacija”
Foto: MUP

DUBROVNIK – Hrvatska već godinama slovi kao jedna od najsigurnijih turističkih destinacija, a u ovo vrijeme pandemije virusom COVID – 19 od izuzetne je važnosti da se Hrvatska, osim kao sigurna destinacija, svijetu predstavi i kao epidemiološki sigurna destinacija.

U Policijskoj upravi dubrovačko-neretvanskoj danas je održan sastanak na temu mjera sigurnosti i poboljšanja epidemiološke situacije u sklopu ovogodišnje turističke sezone. Na sastanku su  sudjelovali zamjenik glavnog ravnatelja policije Željko Prša, dožupan Dubrovačko-neretvanske županije i načelnik Stožera civilne zaštite DNŽ Joško Cebalo, predstavnici SOA-e Dubrovnik, Mato Lakić, ravnatelj Zavoda za javno zdravstvo Dubrovačko-neretvanske županije, Ana Miličić, pročelnica PUZS Dubrovnik, direktor TZ Dubrovačko-neretvanske županije Vladimir Bakić, načelnik Policijske uprave dubrovačko-neretvanske Ivan Pavličević i rukovoditelji Policijske uprave dubrovačko-neretvanske.

Naime, tijekom lipnja je, već četvrtu godinu zaredom, u Zadru uspostavljen Stožer za provedbu mjera sigurnosti tijekom turističke sezone 2021., koji će djelovati do 15. rujna, a čiji je rukovoditelj zamjenik glavnog ravnatelja Željko Prša koji je ovim sastankom želio na jednom mjestu okupiti dio  članova Stožera civilne zaštite Dubrovačko-neretvanske županije i policije kako bi se prezentirale sigurnosne i epidemiološke mjere koje su donesene u pripremi za ovogodišnju turističku sezonu.

Hrvatska već godinama slovi kao jedna od najsigurnijih turističkih destinacija, a u ovo vrijeme pandemije virusom COVID – 19 od izuzetne je važnosti da se Hrvatska, osim kao sigurna destinacija, svijetu predstavi i kao epidemiološki sigurna destinacija pri čemu ćemo napraviti sve što je u našoj moći da mogućnost zaraze smanjimo na minimum i da nas EU što prije proglasi zelenom zonom.

Međusobna suradnja svih prisutnih ocijenjena je izvrsnom što je nužan preduvjet da se ostvare planirani ciljevi.

I.B.

Pritisnite ESC za zatvaranje.

© 2024 Morski HR. Powered by Ghost & Staticweb.dev

You've successfully subscribed to Morski HR
Great! Next, complete checkout for full access to Morski HR
Welcome back! You've successfully signed in
Success! Your account is fully activated, you now have access to all content.
Success! Your billing info is updated.
Billing info update failed.
Your link has expired.