>
  2 min. čitanja

Grad Dubrovnik tražio ukidanje koncesije za marinu na Lapadskoj obali

Grad Dubrovnik tražio ukidanje koncesije za marinu na Lapadskoj obali
Foto: Goran Mratinović

DUBROVNIK – Napeto je na Lapadskoj obali u Dubrovniku, na kojoj traje sanacija obale, a koja bi mogla biti prolongirana pa čak i stopirana budući da koncesionar tamošnje marine Franjo Pašalić tuži grad i traži zaustavljanje radova.

To je kap koja je prelila čašu stanovnicima Lapadske obale, koji su jučer poslijepodne održali prosvjed pokraj sporne marine čiji koncesionar nije ispunio obveze na temelju kojih je i dobio uporabnu dozvolu za marinu, a sada pokušava sudskim putem zaustaviti obnovu Lapadske obale.

Foto: Izgled buduće Lapadske obale

Tko mu je uopće odobrio koncesiju; Tu marinu treba hitno srušiti, unakazila je grušku uvalu; Ovo je ruglo grada Dubrovnika – samo su neki od komentara na društvenim mrežama na spomenutu marinu, za koju bi građani, ali i sve glasnija dubrovačka oporba, htjeli da ima funkciju komunalne lučice u kojoj svatko od zainteresiranih može dobiti vez.

Koncesionar marine tuži grad zbog planirane izgradnje javnog parkirališta u blizini marine.

– U planu je javni parking, da svi mogu doći i parkirati pa tako i gosti gospodina Pašalića. On to nije htio, htio je trgovati s Gradom, dobiti ekskluzivno pravo na parking bez kojeg bi ostali građani – pojasnio je razlog spora gradonačelnik Mato Franković, koji je jučer došao među prosvjednike kako bi im saopćio da grad traži ukidanje koncesije spomenutom poduzetniku.

Foto: Izgled buduće Lapadske obale

Franković je, naime, prije dolaska među prosvjednike održao sastanak s gradskim vijećnicima na temu Lapadske obale, tijeku pregovora i odnosa s Laguna Tradeom d.o.o. Vijećnicima su izneseni detalji o dinamici radova na obnovi obale, stanju na gradilištu, situaciji s imovinsko-pravnim odnosima, tijeku financiranja iz EU fondova, kao i o svim odrađenim postupcima u tijeku dobivanja pravomoćne dozvole za radove na rekonstrukciji Lapadske obale.

Grad je dobio jednoglasnu potporu vijećnika za nastavak radova na Lapadskoj obali, a Franković je uputio zahtjev Vladi za raskidanje koncesije s tvrtkom Laguna Trade d.o.o.

J.K.

Pritisnite ESC za zatvaranje.

© 2024 Morski HR. Powered by Ghost & Staticweb.dev

You've successfully subscribed to Morski HR
Great! Next, complete checkout for full access to Morski HR
Welcome back! You've successfully signed in
Success! Your account is fully activated, you now have access to all content.
Success! Your billing info is updated.
Billing info update failed.
Your link has expired.