2 min. čitanja

Debeljakov pravni manevar nije uspio: Trgovački sud donio odluku o pokretanju stečajnog postupka u Brodosplitu

Debeljakov pravni manevar nije uspio: Trgovački sud donio odluku o pokretanju stečajnog postupka u Brodosplitu
Foto: Morski HR

SPLIT - Splitski Sud je uvidom u Očevidnik neizvršenih osnova za plaćanje utvrdio kako su računi dužnika blokirani, i to za iznos od 61,2 milijuna kuna.

Zadnji pravni manevar Tomislava Debeljaka kojim je pokušao izbjeći otvaranje stečaja nad matičnim društvom Brodosplita, nije uspio. Sudac Trgovačkog suda u Splitu Ivan Čulić donio je rješenje kojim se pokreće prethodni postupak za otvaranje stečaja nad splitskim škverom, piše Novi list.

FOTO/VIDEO EKSKLUZIVNO Ušli smo u hale Brodosplita gdje se grade hrvatski vojni brodovi koje Banožić ne želi!
Splitsko brodogradilište gradit će seriju ophodnih brodova, objavio je službeno Brodosplit u kolovozu 2020. godine, nakon što je konačno dvije godine prije porinut i to poslije teških porođajnih muka Omiš, zasad jedini novi brod u Hrvatskoj ratnoj mornarici poslije (u to vrijeme) 16 godina.…

Nakon pravorijeka Visokog trgovačkog suda koji je potvrdio rješenje ovog splitskog suca o prekidu postupka predstečajne nagodbe, pravni tim Tomislava Debeljaka probao je izbjeći automatsko otvaranje stečaja nad Brodosplitom time da su dali prijedlog za povlačenje prijedloga za predstečajnu nagodbu iz svibnja ove godine.

– Dužnikovo povlačenje prijedloga za otvaranje predstečajnoga postupka je nepravovremeno, dok je povlačenje prijedloga za otvaranje stečajnog postupka nedopušteno, stoji u sudskom rješenju koje je upravo objavljeno na e-Oglasnoj ploči suda. Nadalje, splitski Sud je uvidom u Očevidnik neizvršenih osnova za plaćanje utvrdio kako su računi dužnika blokirani, i to za iznos od 61,2 milijuna kuna.

– Dužnik nije sposoban za plaćanje niti je ispunio sve obveze prema vjerovnicima, navodi se u obrazloženju odluke Suda.

Orjana Antešić

PROČITAJTE JOŠ:

BRODOSPLIT JE U BLOKADI Što će se dogoditi ako završi u stečaju?
Mateo Puljić, bivši predstečajni povjerenik u slučaju Brodosplita, govorio je za N1 o blokadi te kompanije i razlozima urušavanja predstečajnog postupka. - Brodosplit je sada povukao prijedlog za otvaranje stečajnog postupka. Kada sud odluči o tome, znat ćemo što dalje - kazao je Puljić pa dodao da…
Pritisnite ESC za zatvaranje.

© 2024 Morski HR. Powered by Ghost & Staticweb.dev

You've successfully subscribed to Morski HR
Great! Next, complete checkout for full access to Morski HR
Welcome back! You've successfully signed in
Success! Your account is fully activated, you now have access to all content.
Success! Your billing info is updated.
Billing info update failed.
Your link has expired.