1 min. čitanja

Češki turisti i novinari stigli u Hrvatsku vlakom iz Praga

Češki turisti i novinari stigli u Hrvatsku vlakom iz Praga
Foto: RegioJet / YouTube Screenshot

RIJEKA – Oko 250 turista i grupa čeških novinara stiglo je prvim ovogodišnjim vlakom iz Praga u Rijeku, a oko 15 sati dio gostiju dolazi u Split. Riječ je o iznimno traženom vlaku s niskim cijenama za koji je već sada prodano više od 40 tisuća karata, a za lipanj su gotovo rasprodane.

Podsjetimo, taj je vlak u Hrvatsku počeo voziti prije dvije godine i odmah je postao svojevrstan hit. Čini se da će ove bi godine biti još traženiji.

– Jako mi je veliko zadovoljstvo da sam dovela češke i slovačke novinare, da pratim našu grupu, da sam njihova desna ruka. Neki su bili, neki su posjetili Hrvatsku, a neki nisu bili u Hrvatskoj. Inače, Česi vole vašu predivnu, prelijepi Hrvatsku – rekla je Eliška Nemejcova iz Turističke zajednice grada Praga.

Vlak RegioJeta je iz Praga krenuo u petak popodne, s oko 600 putnika. Nakon Bratislave i Zagreba, vlak je stao Ogulinu u kojemu je kompozicija razdijeljena – dio je s putnicima krenuo za Rijeku, a dio za Split, u kojemu se vlak očekuje popodne.

Osim turista, u Rijeku su stigli češki i slovački novinari, koji će u organizaciji Hrvatske turističke zajednice, Turističke zajednice Kvarnera i lokalnih turističkih zajednica boraviti na Kvarneru i upoznati se njegovom turističkom ponudom, piše HRT.

Foto: YouTube Screenshot

Vlakovi RegioJeta treću godinu za redom dovoze turiste u Hrvatsku. U lipnju i rujnu za Hrvatsku će prometovati tri puta tjedno, dok će u srpnju i kolovozu prometovati svakodnevno. RegioJet je prve godine uspostave turističke linije za Hrvatsku prevozio putnike do Rijeke, a od lani i do Splita. Tijekom dvije godine vlakovima te tvrtke u Hrvatsku je u oba smjera prevezeno oko 150.000 putnika.

Z.G.

Pritisnite ESC za zatvaranje.

© 2024 Morski HR. Powered by Ghost & Staticweb.dev

You've successfully subscribed to Morski HR
Great! Next, complete checkout for full access to Morski HR
Welcome back! You've successfully signed in
Success! Your account is fully activated, you now have access to all content.
Success! Your billing info is updated.
Billing info update failed.
Your link has expired.