2 min. čitanja

Anušić na sastanku u Brodosplitu zbog obalnih ophodnih brodova

Anušić na sastanku u Brodosplitu zbog obalnih ophodnih brodova
Foto: HRM/Ilustracija

Ministar obrane Ivan Anušić najavio je da će se ubrzo znati više o rokovima izvršenja ugovora sklopljenog s MORH-om 2014. godine, koji je od Brodosplita Tomislava Debeljaka naručio izradu obalnih ophodnih brodova.

Anušić kaže kako se radi o kompleksnoj situaciji jer su ugovori potpisani prije gotovo 10 godina, tako da "ne bi upirao prstom u nikoga od svojih prethodnika".

FOTO/VIDEO EKSKLUZIVNO Ušli smo u hale Brodosplita gdje se grade hrvatski vojni brodovi koje Banožić ne želi!
Splitsko brodogradilište gradit će seriju ophodnih brodova, objavio je službeno Brodosplit u kolovozu 2020. godine, nakon što je konačno dvije godine prije porinut i to poslije teških porođajnih muka Omiš, zasad jedini novi brod u Hrvatskoj ratnoj mornarici poslije (u to vrijeme) 16 godina.…

- U utorak ujutro smo na sastanku u Splitu, nakon toga ćemo znati puno više o rokovima i imati podrobnije informacije. Još 2014. godine potpisani su ugovori, 2018. su trebale biti isporuke svih obalnih ophodnih brodova. Sada je 2023. godina, a brodova nema, rekao je Anušić nakon obilaska gradilišta koja se obnavljaju nakon potresa na području Donje Stubice, prenosi HRT.

Nakon poruke Samostalnog sindikata radnika u zrakoplovstvu da su zbog loših uvjeta rada u ZTC-u spremni na štrajk, Anušić je najavio da će uskoro posjetiti Centar i dogovoriti "sve što bi trebalo spriječiti nespremnost ZTC-a za pripremu kanadera i svih zrakoplova potrebnih u požarnoj sezoni".

- Radnici u ovom trenutku iskazuju nezadovoljstvo, no vrlo brzo ćemo imati konkretna rješenja. Sve ćemo napraviti da se ne ponovi situacija od prije dvije-tri godine, kada kanaderi nisu bili potpuno spremni, a požarna sezona je već bila započela - rekao je Anušić.

I.B.

PROČITAJTE JOŠ:

Brodosplit: “Ministar obrane nastavlja lagati”
Uprava Brodosplita poslala je priopćenje u kojem, kažu da odlučno demantiraju jučerašnju neistinitu izjavu još uvijek ministra obrane u kojoj je izrečeno da Brodosplit odbija dostaviti izjavu o financijskim i tehničkim mogućnostima koja je već nekoliko puta pismeno i usmeno zatražena od Tomislava De…
Pritisnite ESC za zatvaranje.

© 2024 Morski HR. Powered by Ghost & Staticweb.dev

You've successfully subscribed to Morski HR
Great! Next, complete checkout for full access to Morski HR
Welcome back! You've successfully signed in
Success! Your account is fully activated, you now have access to all content.
Success! Your billing info is updated.
Billing info update failed.
Your link has expired.