1 min. čitanja

Brodosplit: "Ministar obrane nastavlja lagati"

Brodosplit: "Ministar obrane nastavlja lagati"
Foto: Brodosplit

Uprava Brodosplita poslala je priopćenje u kojem, kažu da odlučno demantiraju jučerašnju neistinitu izjavu još uvijek ministra obrane u kojoj je izrečeno da Brodosplit odbija dostaviti izjavu o financijskim i tehničkim mogućnostima koja je već nekoliko puta pismeno i usmeno zatražena od Tomislava Debeljaka.

Priopćenje iz splitskog škvera prenosimo u cijelosti:

"Činjenice, koje su lagano provjerljive uvidom u pisanu komunikaciju, su bitno drugačije od izjavljenog.

Ministarstvo obrane RH je zatražilo izjavu o financijskim i tehničkim mogućnostima Graditelja dopisom od 09.12.2022. Na isti dopis Graditelj je izjavu poslao dopisom od 14.12.2022. Nakon obmanjivanja javnosti od strane ministra da još nismo poslali izjavu, šaljemo je još jednom 03.04.2023. kojom izjavljujemo i dokazujemo svoju financijsku i tehničku sposobnost.

Ministarstvo slijedećim dopisom od 16.05.2023. ponovno traži izjavu. Na isti dopis Graditelj odgovara dopisom od 22.05.2023. kojim ponovno izjavljuje i dokazuje svoju financijsku i tehničku sposobnost. Te završno, ministar svojim dopisom od 01.06.2023. ponovno traži dostavu izjave. Graditelj dopisom od 07.06.2023. po četvrti puta dostavlja izjavu o financijskim i tehničkim sposobnostima.

Punih 8 godina aktivno guramo investitora da se što prije izgrade brodovi. Da smo složni i brzi već je 50-ti brod trebao izaći kao izvozni proizvod na kojem država najviše zarađuje. Potpuno spremni jedva čekamo završetak brodova sukladno zakonima RH", priopćili su iz Brodosplita.

D.G.

Pritisnite ESC za zatvaranje.

© 2024 Morski HR. Powered by Ghost & Staticweb.dev

You've successfully subscribed to Morski HR
Great! Next, complete checkout for full access to Morski HR
Welcome back! You've successfully signed in
Success! Your account is fully activated, you now have access to all content.
Success! Your billing info is updated.
Billing info update failed.
Your link has expired.