4 min. čitanja

ZLOUPORABA POMORSKOG DOBRA? Oglasio se SDP: "Radovi u luci Sv. Filip i Jakov ne odvijaju se prema važećoj građevinskoj dozvoli!"

ZLOUPORABA POMORSKOG DOBRA? Oglasio se SDP: "Radovi u luci Sv. Filip i Jakov ne odvijaju se prema važećoj građevinskoj dozvoli!"

SVETI FILIP I JAKOV - SDP Zadarske županije oglasio se priopćenjem o, kako kažu, teškom kršenju zakona u izgradnji nautičkog i operativnog djela luke u Sv. Filipu i Jakovu.  

Priopćenje prenosimo u cijelosti:

"Devastacija i zlouporaba pomorskog dobra u Općini Sv. Filip i Jakov, na žalost već odavno nije vijest.  Radovi na luci u Sv. Filip i Jakovu se NE odvijaju prema važećoj građevinskoj dozvoli i prate ih mnogi, u najmanju ruku sumnjivi poslovi. Dužni smo, stoga javnosti iznijeti sve činjenice koje ukazuju na korupciju i pogodovanje.

Na prošloj sjednici Županijske skupštine problematizirali smo izvođenje građevinskih radova protivno važećoj građevinskoj dozvoli, mijenjanje uvjeta dodijeljene koncesije u korist investitora bez raspisivanja novog koncesijskog natječaja te povećavanje gabarita lučke infrastrukture protivno volji i interesima građana Sv. Filip Jakova na  nautičkom i operativnom dijelu luke u naselju Sv. Filip i Jakov.

Trenutno važeći Urbanistički plan uređenja (odnosno njegove I izmjene i dopune) obalnog područja mjesta koji se odnosi na predmetnu koncesiju, općinsko vijeće usvojilo je 2017. g. unatoč protivljenju velikog broja građana okupljenih u inicijativu „Za Rivu“.

Bez obzira na činjenicu da je ova inicijativa prikupila više od 1000 potpisa protiv donošenja ovog plana, osobito problematizirajući predimenzioniranost buduće luke i predviđene lučke infrastrukture u odnosu na njihovo malo mjesto, tadašnji (i sadašnji) načelnik Općine Zoran Pelicarić volju građana je u potpunosti ignorirao. Ilustrirajući koliko znači tih 1000 potpisa, podsjećamo da je na izborima za općinskog načelnika 2013.g. Zoran Pelicarić  u mjestu Sv. Filip i Jakov dobio 530 glasova i pobijedio.

Temeljem Prvih izmjena i dopuna UPU-a raspisan je prvi natječaj za koncesiju 2019. g. koji je naknadno poništen, a novi je raspisan 2022. g. sa identičnom visinom komunalne naknade pri čemu je Općina ishodila lokacijsku dozvolu. Izabranom investitoru, tvrtci Marina sunčani resort d.o.o., iz Zagreba, u vlasništvu Jake Andabaka, prema koncesijskom ugovoru ostalo je da završi postupak ishođenja građevinske dozvole koji je pokrenula Općina, koja je na koncu i donesena 22.12.2022. g. Investitor je ubrzo započeo radove u gabaritima bitno većim od ishođene građevinske dozvole što je lako provjeriti uvidom u stanje na terenu", priopćili su iz SDP-a Zadarske žiupanije.

D.G.

PROČITAJTE JOŠ:

Par sati nakon objave Morskog HR, u Svetom Petru se čiste posljedice divljanja splitskog HDZ-ovca
Tek nekoliko sati nakon što smo objavili priču o devastaciji pomorskog dobra u Svetom Petru, koji se nalazi u općini Sveti Filip i Jakov, bageri i kamioni su došli na teren i počeli ga čistiti od pobacanog građevinskog otpada. Podsjetimo, Hrvatske ceste uz Jadransku magistralu grade biciklističku
Općina Sv. Filip i Jakov u Turnju radi temelje za kafić na pomorskom dobru? Zadarski župan: “Provjerit ćemo...”
Na aktualnom satu zadarske Županijske skupštine SDP-ova vijećnica Vedrana Mišković osvrnula se između ostalog na plažu Morovićka u Turnju. Kaže da je Općina Sveti Filip Jakov kao investitor, na plaži koja se nasipava, unutar područja pomorskog dobra napravila temelje za kafić. - Tu vidim najmanje tri problema. Svaka
Jedina ponuda za gradnju marine u Sv. Filipu i Jakovu stigla od hrvatskog poduzetnika povezanog sa šeikom iz Dubaija | | Morski HR
Jako Andabak jedini je dostavio ponudu za izgradnju nove nautičke marine u Sv. Filipu i Jakovu, piše Zadarski.hr. Prema informacijama Davora Škibole, ravnatelja Županijske
Pritisnite ESC za zatvaranje.

© 2024 Morski HR. Powered by Ghost & Staticweb.dev

You've successfully subscribed to Morski HR
Great! Next, complete checkout for full access to Morski HR
Welcome back! You've successfully signed in
Success! Your account is fully activated, you now have access to all content.
Success! Your billing info is updated.
Billing info update failed.
Your link has expired.