1 min. čitanja

Jedina ponuda za gradnju marine u Sv. Filipu i Jakovu stigla od hrvatskog poduzetnika povezanog sa šeikom iz Dubaija

Jedina ponuda za gradnju marine u Sv. Filipu i Jakovu stigla od hrvatskog poduzetnika povezanog sa šeikom iz Dubaija
Foto: ŽLU Zadar

SVETI FILIP I JAKOV – Jako Andabak jedini je dostavio ponudu za izgradnju nove nautičke marine u Sv. Filipu i Jakovu, piše Zadarski.hr.

Prema informacijama Davora Škibole, ravnatelja Županijske lučke uprave Zadar, na otvaranju ponuda u četvrtak u 12 sati došla je samo ponuda tvrtke Marina Sunčani resort d.o.o. iz Zagreba u vlasništvu poznatog poduzetnika Jake Andabaka koji je prošle godine 70 posto svoje hotelijerske kuće Blue Sun prodao tvrtki Eagel Hills iz Abu Dhabija, u vlasništvu šeika Mohamedu Ali Rashed Alabbaru iz Dubaija.

Foto: ŽLU Zadar

– Povjerenstvo će u roku 60 dana donijeti odluku o valjanosti pristigle ponude, a konačnu odluku o odabiru ponuditelja donijet će Upravno vijeće Županijske lučke uprave – kazao je Škibola.

Posjetimo, koncesija za izgradnju nautičke marine i operativne obale za pomorski promet u Sv. Filipu i Jakovu izdaje se na rok od 29 godina, investitor je dužan uložiti minimalno 35 milijuna kuna za izgradnju nautičke marine sa 127 vezova, te dio operativne obale za javni pomorski promet koji će nakon izgradnje biti prepušten na upravljanje Županijskoj lučkoj upravi. Koncesionar je dužan godišnje plaćati fiksnu konceiju u iznosu od 99 tisuća kuna plus 2 posto od ukupnih prihoda, a ukupna vrijednost koncesije procjenjuje se na više od 153 milijuna kuna.

Prije tri godine, kada je prvi put bio raspisan natječaj za koncesiju, kao jedan od kandidata u kuloarima se spominjao Jako Andabak, ali unatoč iskazanog interesa, konačnu ponudu nije poslao. Hoće li sada imati više sreće, vidjet ćemo.

D.G.

Pritisnite ESC za zatvaranje.

© 2022 Morski HR. Powered by Ghost & Staticweb.dev

You've successfully subscribed to Morski HR
Great! Next, complete checkout for full access to Morski HR
Welcome back! You've successfully signed in
Success! Your account is fully activated, you now have access to all content.
Success! Your billing info is updated.
Billing info update failed.
Your link has expired.