2 min. čitanja

Za radnu dozvolu strani radnici u redu za šalter čekaju i po osam sati

Za radnu dozvolu strani radnici u redu za šalter čekaju i po osam sati
Foto: Unsplash

ROVINJ - Rovinjski ugostitelji ogorčeni su zbog višesatnog čekanja na radne dozvole za strane radnike ispred šaltera MUP-a u Rovinju.

Jedan od njih, čiji su podaci poznati redakciji Glasa Istre, ali nije želio istupiti imenom i prezimenom, požalio se na lošu organizaciju službe koja u Rovinju izdaje radne dozvole strancima.

Turistička sezona polako kreće a Istra, Rovinj, pa i cijela Hrvatska, vape za stranim radnicima. U Rovinju zaposlenike iz regije ili trećih zemalja zapošljava velika hotelska kuća Maistra, kao i brojni manji ugostitelji.

- Samo za preuzimanje radne dozvole moj je radnik čekao osam sati u redu ispred šaltera rovinjske policije. To nije realno - požalio se ugostitelj iz Rovinja.

Kaže da ljudi dođu već u 4 i pol sati ujutro da bi stigli na red tog dana. U 9 sati u redu ih već stoji više od 50, piše Glas Istre.

B.K.

PROČITAJTE JOŠ:

WEBINAR Inozemni radnici kao rješenje i kako agencije mogu pomoći u posredovanju
Hrvatska obrtnička komora organizira webinar za obrtnike koji planiraju zapošljavati strane radnike, tijekom kojega će profesionalni predstavnici agencija za zapošljavanje podijeliti svoja iskustva. Webinar ’Inozemni radnici rješenje za nedostatak zaposlenika - kako vam agencije mogu pomoći u posre…
STRANI RADNICI Hoće li Filipinci osnovati sindikat i što to znači za poslodavce?
Nepalci u Hrvatskoj počeli su raditi na sindikalnom organiziranju. S obzirom na sve veći broj filipinskih radnika u turizmu i ugostiteljstvu, lako je pretpostaviti da bi u tom smjeru mogli krenuti i Filipinci. Na uskrsni ponedjeljak u Zagrebu je održan sastanak 80-ak predstavnika nepalskih radnika…
Pritisnite ESC za zatvaranje.

© 2024 Morski HR. Powered by Ghost & Staticweb.dev

You've successfully subscribed to Morski HR
Great! Next, complete checkout for full access to Morski HR
Welcome back! You've successfully signed in
Success! Your account is fully activated, you now have access to all content.
Success! Your billing info is updated.
Billing info update failed.
Your link has expired.