2 min. čitanja

WEBINAR Inozemni radnici kao rješenje i kako agencije mogu pomoći u posredovanju

WEBINAR Inozemni radnici kao rješenje i kako agencije mogu pomoći u posredovanju
Foto: Unsplash

Hrvatska obrtnička komora organizira webinar za obrtnike koji planiraju zapošljavati strane radnike, tijekom kojega će profesionalni predstavnici agencija za zapošljavanje podijeliti svoja iskustva.

Webinar 'Inozemni radnici rješenje za nedostatak zaposlenika - kako vam agencije mogu pomoći u posredovanju i njihovom zapošljavanju' održat će se putem Teams platforme 2. svibnja 2023. s početkom u 10:00 sati.

Radnik je važan čimbenik u svakom poslovnom okruženju, posebno u ugostiteljstvu, a kako zadržati radnu snagu i privući kvalitetan kadar u Hrvatsku, i ove godine je goruće pitanje.

Zbog nedostatka domaće radne snage, poslodavci se posljednjih nekoliko godina okreću drugim tržištima, a broj stranih radnika se iz godine u godinu povećava.

- Poslodavci koji se odluče za uvoz radne snage moraju biti upoznati s propisanim procedurama i vremenom potrebnim za dobivanje dokumentacije. Iz tog razloga, odlučili smo organizirati webinar na kojem će profesionalni predstavnici agencija za zapošljavanje podijeliti svoja iskustva o svim pozitivnim i negativnim stranama zapošljavanja stranaca - priopćili su iz Hrvatske obrtničke komore.

Webinaru se možete priključiti putem poveznice.

Predviđeno trajanje je oko sat i pol vremena, uključujući uvodni dio u obliku panel rasprave tijekom koje će se raspravljati o sljedećem:

  • Osnovni pregled trenutne zakonske regulative s naglaskom na specifičnosti pojedinih županija/regija temeljenih na iskustvu.
  • Kako uopće funkcionira traženje radnika preko agencije? Koji su koraci u samoj sekciji? Tko je odgovoran za koji dio procesa? Koje su obaveze jedne i druge strane?
  • Kako prepoznati 'lažnu' agenciju?
  • Odgovornost obrtnika, s jedne strane, i agencije, s druge strane, u procesu traženja radnika.
  • Trebam stranog radnika, koji je proces zapošljavanja?

B.K.

PROČITAJTE JOŠ:

STRANI RADNICI Hoće li Filipinci osnovati sindikat i što to znači za poslodavce?
Nepalci u Hrvatskoj počeli su raditi na sindikalnom organiziranju. S obzirom na sve veći broj filipinskih radnika u turizmu i ugostiteljstvu, lako je pretpostaviti da bi u tom smjeru mogli krenuti i Filipinci. Na uskrsni ponedjeljak u Zagrebu je održan sastanak 80-ak predstavnika nepalskih radnika…
Pritisnite ESC za zatvaranje.

© 2024 Morski HR. Powered by Ghost & Staticweb.dev

You've successfully subscribed to Morski HR
Great! Next, complete checkout for full access to Morski HR
Welcome back! You've successfully signed in
Success! Your account is fully activated, you now have access to all content.
Success! Your billing info is updated.
Billing info update failed.
Your link has expired.