1 min. čitanja

Za dvoje članova posade talijanskog tegljača tragaju brodovi i zrakoplovi Obalne straže

Za dvoje članova posade talijanskog tegljača tragaju brodovi i zrakoplovi Obalne straže
Foto: Youtube/Screenshot

Akcija traganja i spašavanja, koju zajednički predvode Središnjica za traganje i spašavanje MRCC Rijeka i MRCC Roma, za preostalo dvoje članova posade talijanskog tegljača „Franco P“, koji je potonuo u srijedu navečer, nastavlja se i dalje.

Na talijanskom tegljaču „Franco P“ nalazilo se šest članova posada. Jedna osoba, zapovjednik broda, spašena je u srijedu navečer, a u četvrtak su pronađena tijela tri člana posade od ukupno njih pet, za koliko ih se tragalo.

U potragu za preostalo dvoje članova posade uključena su četiri broda trgovačke mornarice i plovila talijanske Obalne straže, od četvrtka navečer u potragu je uključen brod “Omiš“ Obalne straže Republike Hrvatske, a područje pretrage jutros je ponovno preletao i zrakoplov „Pilatus“ Oružanih snaga Republike Hrvatske, a potom i talijanski zrakoplov.

Podsjetimo, potonuće tegljača „Franco P“  na kojem se nalazilo ukupno šest članova posade dogodilo se u srijedu, 18. svibnja 2002., nešto prije 21.00 sati na crti razgraničenja područja nadležnosti traganja i spašavanja Hrvatske i Italije, nakon čega je pokrenuta zajednička akcija traganja i spašavanja.

Dvanaest osoba koje su se nalazile na pomoćnom objektu „AD3“, koji je „Franco P“ imao u teglju, nisu bile ugrožene, a zbrinjavanje je preuzeo MRSC Bari.

Budući je brod „Franco P“ plovio pod talijanskom zastavom, istragu o uzrocima ove nesreće provodit će njihove nadležne službe.

D.G.

PROČITAJTE JOŠ:

Pronađena tijela tri člana posade talijanskog tegljača „Franco P“, nastavlja se akcija traganja za ostalima
HAVARIJA NA GRANICI S ITALIJOM U tijeku potraga za pet članova posade talijanskog tegljača „Franco P“
Pritisnite ESC za zatvaranje.

© 2024 Morski HR. Powered by Ghost & Staticweb.dev

You've successfully subscribed to Morski HR
Great! Next, complete checkout for full access to Morski HR
Welcome back! You've successfully signed in
Success! Your account is fully activated, you now have access to all content.
Success! Your billing info is updated.
Billing info update failed.
Your link has expired.