1 min. čitanja

Pronađena tijela tri člana posade talijanskog tegljača „Franco P“, nastavlja se akcija traganja za ostalima

Pronađena tijela tri člana posade talijanskog tegljača „Franco P“, nastavlja se akcija traganja za ostalima
Foto: MMPI / Ilustracija

Prema izvješću koje je Ministarstvo mora, prometa i infrastrukture zaprimilo od Središnjice za traganje i spašavanje na moru – MRCC Rijeka, pronađena su tijela tri člana posade talijanskog tegljača „Franco P“, a nastavlja se koordinirana akcija traganja MRCC Rijeka i Roma za preostalo dvoje članova posade.

Podsjetimo, u srijedu oko 21.00 sat, MRRC Rijeka zaprimila je informaciju o potonuću tegljača „Franco P“ na crti razgraničenja područja nadležnosti traganja i spašavanja Hrvatske i Italije, nakon čega je pokrenuta zajednička akcija traganja i spašavanja koju predvode MRCC Rijeka i MRCC Roma.

Na tegljaču „Franco P“, koji plovi pod talijanskom zastavom, nalazilo se šest članova posada. Jedan član posade (zapovjednik broda) je spašen, a za njih pet se tragalo te su, kao što je navedeno, tijela tri člana posade pronađena i nastavlja se akcija traganja za preostalo dvoje članova posade.

„Franco P“ u teglju je imao pomoćni objekt „AD3“, na kojem se nalazilo 12 osoba, koje nisu bile ugrožene, a akciju zbrinjavanja teglenice preuzeo je MRSC Bari i trenutno se nalazi u vodama pod jurisdikcijom MRCC Rome.

U akciju traganja i spašavanja bili su uključene hrvatska i talijanska obalna straža, Lučka kapetanija Dubrovnik, brod Jadroplova „Split“ te pet brodova koji su se nalazili u blizini – jahta „Anna“, teretni brod „Comanche“, tegljač „Paul“ te tankeri „Astrea“ i  „Crown 2“.

Potraga se nastavlja zrakoplovom i brodom Obalne straže Talijanske Republike i brodom „Danče“ Lučke kapetanije Dubrovnik. Brod „Omiš“ Obalne straže Republike Hrvatske na putu je prema području pretrage.

D.G.

PROČITAJTE JOŠ:

HAVARIJA NA GRANICI S ITALIJOM U tijeku potraga za pet članova posade talijanskog tegljača „Franco P“
Pritisnite ESC za zatvaranje.

© 2024 Morski HR. Powered by Ghost & Staticweb.dev

You've successfully subscribed to Morski HR
Great! Next, complete checkout for full access to Morski HR
Welcome back! You've successfully signed in
Success! Your account is fully activated, you now have access to all content.
Success! Your billing info is updated.
Billing info update failed.
Your link has expired.