1 min. čitanja

HAVARIJA NA GRANICI S ITALIJOM U tijeku potraga za pet članova posade talijanskog tegljača „Franco P“

HAVARIJA NA GRANICI S ITALIJOM U tijeku potraga za pet članova posade talijanskog tegljača „Franco P“
Foto: MPPI

U tijeku je koordinirana akcija traganja i spašavanja za pet članova posade tegljača „Franco P“, nestalih uslijed havarije koja se u noćnim satima, u srijedu, dogodila na crti razgraničenja područja nadležnosti traganja i spašavanja Hrvatske i Italije.

U akciji traganja i spašavanja, koju predvode Središnjica za traganje i spašavanje na moru – MRCC Rijeka i MRCC Roma, jedna je osoba spašena, a za preostalih pet članova posade tegljača, koji plovi pod talijanskom zastavom, još se traga.

MRCC Rijeka informaciju o potonuću tegljača zaprimo je u srijedu oko 21.00 sati, od kad traje zajednička akcija traganja i spašavanja u koju je uključena talijanska obalna straža (helikopterom i gliserom), Lučka kapetanija Dubrovnik s brodom “Danče”, Jadroplov s brodom  “Split” te pet brodova koji su se nalazili u blizini – jahta „Anna“, teretni brod „Comanche“, tegljač „Paul“ te tankeri „Astrea“ i  „Crown 2“.

– S obzirom da je akcija traganja još u tijeku, obavijestit ćemo vas o daljnjim aktivnostima i rezultatima spasilačko-potražne akcije – izvijestili su iz Ministarstva mora, prometa i infrastrukture.

D.G.

Pritisnite ESC za zatvaranje.

© 2024 Morski HR. Powered by Ghost & Staticweb.dev

You've successfully subscribed to Morski HR
Great! Next, complete checkout for full access to Morski HR
Welcome back! You've successfully signed in
Success! Your account is fully activated, you now have access to all content.
Success! Your billing info is updated.
Billing info update failed.
Your link has expired.