2 min. čitanja

Još danas će se intenzivno tragati za nestalim ribarima

Još danas će se intenzivno tragati za nestalim ribarima
Foto: Morski HR

Lučka kapetanija Pula (LK Pula) izvijestila je Nacionalnu središnjicu za usklađivanje traganja i spašavanja na moru u Rijeci (MRCC Rijeka) te Ministarstvo mora, prometa i infrastrukture o pronalasku olupine brodice dvojice nestalih ribara, za kojima je traganje u tijeku.

Kapetanica Dolores Brenko Škerjanc, koja rukovodi Županijskim operativnim centrom i traganjem u području nadležnosti Lučke kapetanije Pula, izvijestila je o rezultatima jučerašnje akcije traganja i spašavanja, u okviru koje je u novigradskom akvatoriju jučer organizirano podmorsko traganje policijskih ronilaca uz upotrebu drona, na poziciji gdje je prethodno eho-sonderom uočen obris:

- S obzirom na povoljne vremenske uvjete i bolju podmorsku vidljivost, ronioci su na predmetnu poziciju doplovili brodom Postaje pomorske i aerodromske policije Pula te su izvršili zaron na dubinu od 27.7 metara, gdje su nedugo potom pronašli brodicu - rekla je kap. Brenko Škerjanc.

Prema planu traganja u današnjoj akciji sudjelovale su dvije brodice iz sastava Lučke kapetanije Pula, jedan spasilački brod Lučke kapetanije Rijeka, jedan brod Postaje pomorske i aerodromske policije Pula te jedan brod i jedan zrakoplov Obalne straže RH. Sa talijanske strane Jadrana akcijom je koordinirala MRCC Roma, ali traganje nije rezultiralo pronalaskom nestalih.

Za danas, 6. lipnja, angažirani su pripadnici ronilačke jedinice specijalne policije Ministarstva unutarnjih poslova te ronioci iz sastava Vatrogasne zajednice Istarske županije, koji će na mjestu pronalaska brodice nestalih ribara izvršiti dodatne zarone, a poziciju će osiguravati brodice iz sastava pulske Kapetanije te vatrogasni i policijski brodovi.

Koordinirana akcija traganja i spašavanja s ciljem pronalaska dvojice nestalih ribara provodi se u sjevernom Jadranu bez prekida od 2. svibnja, nažalost bez značajnijih rezultata. Ukoliko traganje tijekom današnjeg dana ne rezultira pronalaskom, daljnje aktivnosti provodit će se u okviru redovnog nadzora sigurnosti plovidbe, u nadležnosti Lučke kapetanije Pula.

Obalna radio postaja ORP Rijeka-radio odašiljat će obavijesti SECURITE i PAN-PAN prema svim sudionicima u pomorskom prometu, u širem području nestanka ribara do okončanja koordinirane akcije traganja i spašavanja.

D.G.

PROČITAJTE JOŠ:

Pronađeni su ostaci broda, ali ne i nestali ribari
Četvrti je dan intenzivne potrage za nestalim umaškim ribarima Antonom Kutićem i Draženom Pintarićem. Doznajemo da je pronađen brod, ali ne i ribari. Ovu informaciju je za Morski HR potvrdila kapetanica Lučke kapetanije Pula Dolores Brenko Škerjanc: - Danas možemo potvrditi pronađena je bro…
Pritisnite ESC za zatvaranje.

© 2024 Morski HR. Powered by Ghost & Staticweb.dev

You've successfully subscribed to Morski HR
Great! Next, complete checkout for full access to Morski HR
Welcome back! You've successfully signed in
Success! Your account is fully activated, you now have access to all content.
Success! Your billing info is updated.
Billing info update failed.
Your link has expired.