1 min. čitanja

VRAĆAJU LJUDE S GRANICE Je li Hrvatska ukinula pravilo ulaska od 12 sati za građane iz BIH?

VRAĆAJU LJUDE S GRANICE Je li Hrvatska ukinula pravilo ulaska od 12 sati za građane iz BIH?
Foto: vlada.gov.hr

Čini se da je ukinuto pravilo ulaska u Hrvatsku iz BIH od 12 sati. Tako barem piše portal Dnevni.ba, kojemu su se građani BIH požalili da ih hrvatska granična policija više ne pušta u Hrvatsku bez covid potvrde.

Portal piše kako su te informacije dobili od više građana koji su proteklog vikenda pokušali ući u Hrvatsku. Pravilo od 12 sati vrijedilo je tijekom cijele turističke sezone za sve građane iz BiH koji imaju hrvatsko državljanstvo.

No građani koji su pokušali prijeći granicu tvrde da ih je granična policija proteklog vikenda obavijestila kako je to pravilo ukinuto te da je za ulazak u Hrvatsku sada potrebno imati negativan test na koronu, imati potvrdu o preboljeloj bolesti ili posjedovati potvrdu o preboljeloj bolesti.

Ističu kako je navodni izgovor za ovaj potez taj što je BiH stavljena na crvenu listu Europske unije i da dosadašnji način ulaska više nije moguć.

Slučajno ili ne, cijela priča poklapa se, kažu, sa završetkom turističke sezone. Mediji u susjednoj zemlji tvrde da hrvatske vlasti nisu javno obavijestile državljane BIH o promjeni pravila ulaska u Hrvatsku.

Poslali smo službeni upit MUP-u da nam komentiraju ove izmjene na granici. Čim dobijemo njihov odgovor, isti ćemo objaviti.

K.B.

Pritisnite ESC za zatvaranje.

© 2023 Morski HR. Powered by Ghost & Staticweb.dev

You've successfully subscribed to Morski HR
Great! Next, complete checkout for full access to Morski HR
Welcome back! You've successfully signed in
Success! Your account is fully activated, you now have access to all content.
Success! Your billing info is updated.
Billing info update failed.
Your link has expired.