2 min. čitanja

Vođene ture brodicom u sklopu projekta "STEM udruga za popularni STEM" za srednjoškolce s područja Istarske županije

Vođene ture brodicom u sklopu projekta "STEM udruga za popularni STEM" za srednjoškolce s područja Istarske županije
Foto: Fakultet prirodnih znanosti u Puli

PULA - Vođene ture brodicom u sklopu projekta "STEM udruga za popularni STEM" za učenike srednjih škola s područja Istarske županije provode se punom parom. Prošli tjedan posjetitelji su bili učenici iz Tehničke škole Pula koji su se upoznali s nekim metodama istraživanja mora.

Foto: Fakultet prirodnih znanosti u Puli

Povezivanjem civilnog sa znanstvenim i javnim sektorom u zajedničkom cilju popularizacije STEM-a (eng. Science, Technology, Engineering, Mathematics) stvoriti će se dobri preduvjeti za daljnje zajedničke suradnje i nove programe.

- Sinergijom partnera, u sklopu projekta planira se osmisliti i razraditi inovativni model pristupa djeci predškolske dobi u približavanju znanosti, koji će i nakon završetka projekta poslužiti odgojiteljima u provedbi aktivnosti popularizacije STEM-a. Kako bi se znanost popularizirala i među ostalim građanima, provest će se niz različitih događaja u prostorima partnerskih organizacija, ali i diljem Istre, no najznačajniji dio ovog projekta svakako je zajednička izrada koncepta i osmišljavanje "Znanstvenog vrta", te nakon opremanja i stavljanja u funkciju, provedba različitih društvenih sadržaja kako bi taj prostor uz Centar za popularizaciju znanosti i inovacija IŽ koji već postoji pored, zaživio za širu zajednicu - objašnjavaju s Fakulteta prirodnih znanosti u Puli.

Uređenjem "Znanstvenog vrta" urediti će se zanimljiv prostor u centru grada Pule koji će uz vođene radionice za djecu i mlade, nuditi i društvene sadržaje za širu populaciju a sve sa ciljem popularizacije STEM-a. Nizom edukacija i predavanja za edukatore, kao i nabavkom nove opreme, doprinijeti će se kvalitetnijoj provedbi radionica za djecu i mlade koje nude organizacije civilnoga društva. Dakle, cilj projekta je unaprijediti kapacitete organizacija civilnog društva za provedbu programa u području popularizacije STEM-a.

U cilju popularizacije STEM-a kod djece i mladih planira se organizirati niz različitih radionica za djecu i mlade, kroz višednevne radionice o pojedinim STEM područjima (o moru, o matematici, meteorologiji, robotici, tehnici ili pak kemijskim i biološkim procesima). Kroz "FabLab" naučiti će se primjena raznih modernih strojeva, recikliranja ili ponovne uporabe plastike i drugih predmeta

I.G.

Pritisnite ESC za zatvaranje.

© 2023 Morski HR. Powered by Ghost & Staticweb.dev

You've successfully subscribed to Morski HR
Great! Next, complete checkout for full access to Morski HR
Welcome back! You've successfully signed in
Success! Your account is fully activated, you now have access to all content.
Success! Your billing info is updated.
Billing info update failed.
Your link has expired.