1 min. čitanja

VIŠE SREĆE NEGO PAMETI Turistkinja se popela na Velebit, pa rodila - Morao je spašavati HGSS!

VIŠE SREĆE NEGO PAMETI Turistkinja se popela na Velebit, pa rodila - Morao je spašavati HGSS!

Već redovito svjedočimo sumraku pameti pojedinaca koji se potpuno nepripremljeni odluče odveslati do nekog otoka ili se popeti samo tu na obližnju planinu. Ili ih otpuše bura, ili se polome ili pogube na planini, no jedna turistkinja je Darwinov pobjednik ovog tjedna! Otišla je na Velebit u visokom stupnju trudnoće i - rodila, pa zvala HGSS!

- Danas u 14:51 sati, naši dežurni spašavatelji su dobili dojavu o porodu u objektu Lugarnica u NP Paklenica. Prije dolaska tima HGSS-a, mlada strana državljanka rodila je djevojčicu uz asistenciju djelatnika Nacionalnog Parka.

Majka i novorođenče su sigurno prebačeni u kanjon, gdje su predani HMP timu. Komunikacija tijekom akcije je bila otežana nedostatkom mobilnog signala.

Uključeno je bilo 7 članova HGSS-a, tim HMP-a i liječnica. Posebno želimo istaknuti iznimnu suradnju s djelatnicima NP Paklenica - objavio je HGSS.

D.G.

PROČITAJTE JOŠ:

FOTO Na sred plovnog puta ispred Šibenika se odlučili kupati, a drugi se na rivu prikačiše - sidrom!
ŠIBENIK - Da je kojim slučajem Charles Darwin, teoretičar evolucije osnovao zakladu, po kojoj bi se svake godine davala nagrada, gosti na Jadranu potukli bi se za prva mjesta. Naravno, pod uvjetom da je nagrada uvjetovana evoluciju obrnutim smjerom prema unatrag. - Na sred plovidbenog puta se fer…
Pritisnite ESC za zatvaranje.

© 2024 Morski HR. Powered by Ghost & Staticweb.dev

You've successfully subscribed to Morski HR
Great! Next, complete checkout for full access to Morski HR
Welcome back! You've successfully signed in
Success! Your account is fully activated, you now have access to all content.
Success! Your billing info is updated.
Billing info update failed.
Your link has expired.