1 min. čitanja

Više od 200 biciklista "preuzelo" Split!

Više od 200 biciklista "preuzelo" Split!
Foto: Udruga Sunce

SPLIT - ulice Splita jučer su postale pravi mali raj za sve one koje vole dobar provod na biciklu i žele poslati poruku o važnosti očuvanja čiste i ekološki svjesne Hrvatske.

Danas skoro pa svaka obilje vozi po nekoliko automobila. Svaki član se vozi sam za sebe, a gužve po većim gradovima postaju nesnosne, nervoza raste, a nižu se i nesreće! Zašto onda rješenje ne bismo pronašli u biciklizmu, pitaju se sudionici i organizatori dvanaeste Splitske biciklijade koja je splitskim ulicama jučer pronijela nešto drugačije, vedrije i zdravije vibracije.

Foto: Udruga Sunce

- Ovogodišnja biciklijada namjeru ima podići svijest građana o važnosti održive mobilnosti u suočavanju s klimatskom krizom. Poticanje alternativnih načina prijevoza, poput biciklizma i javnog prijevoza, igra ključnu ulogu. Biciklizam je ne samo ekološki prihvatljiv već i zabavan način kretanja koji ne zagađuje zrak. Ako svi malo razmislimo o tome kako se krećemo, možemo pomoći stvoriti ugodnije i zdravije okruženje za život, rekla je organizatorica Tihana Arapović iz udruge za prirodu, okoliš i održivi razvoj Sunce.

Biciklistima je, naravno, osigurana i okrepa u obliku voća, zdravih grickalica i sokova, a bila su tu i tombola, kviz, biciklistička Alka, glazbeni sadržaji...

Bravo za još jednu Splitsku biciklijadu!

J.T.

Pritisnite ESC za zatvaranje.

© 2023 Morski HR. Powered by Ghost & Staticweb.dev

You've successfully subscribed to Morski HR
Great! Next, complete checkout for full access to Morski HR
Welcome back! You've successfully signed in
Success! Your account is fully activated, you now have access to all content.
Success! Your billing info is updated.
Billing info update failed.
Your link has expired.