2 min. čitanja

VIDEO Snimljen ogroman kit sa skoliozom

VIDEO Snimljen ogroman kit sa skoliozom
Foto: Screenshot / YouTube

SVIJET - Kita teškog 40 tona prvi je uočio kapetan broda nedaleko Valencije u Španjolskoj. U početku se mislilo da se zapleo u mrežu, ali su biolozi i veterinari utvrdili da kit ima skoliozu.

Kit neobičnog izgleda iznenadio je kapetana broda koji ga je prvi zamjetio i koji je pomislio da je životinja zapletena u ribarsku mrežu, prenosi Sky News.

Četrdesetak tona težak kit primijećen je kako pliva u blizini Valencije u Španjolskoj ranije ovog mjeseca, a znanstvenici su njegovo stanje opisali kao skoliozu nepoznatog porijekla koja je promijenila njegovu prirodnu anatomiju.

Skolioza je najčešća deformacija kralježnice, a nastaje kada se kralježnica savija u stranu i može imati izgled poput slova C ili S.

B.K.

PROČITAJTE JOŠ:

Priča o mornaru kojega je progutao kit i koji je preživio
Stotinjak godina kroz tiskovine se provlačila intrigantna priča o mornaru koji je preživio u kitovom želucu. Zanima li vas odakle je krenula te može li uopće u njoj biti istine? Davne 1891. pojavila se senzacionalna priča koju su sljedećih stotinjak godina prenosile brojne novine. Prema na…
Završio kitu u ustima i izvukao se bez ogrebotine: “Trajalo je manje od dvije sekunde!”
Shvatio je da se nalazi u kitovim ustima onoga trena kada se oko njega zamračilo, a sve je završilo prije no što je uopće mogao reagirati. - Trajalo je manje od dvije sekunde. U te dvije sekunde prva stvar koju sam shvatio je da me nešto zgrabilo. Osjetio
Pritisnite ESC za zatvaranje.

© 2023 Morski HR. Powered by Ghost & Staticweb.dev

You've successfully subscribed to Morski HR
Great! Next, complete checkout for full access to Morski HR
Welcome back! You've successfully signed in
Success! Your account is fully activated, you now have access to all content.
Success! Your billing info is updated.
Billing info update failed.
Your link has expired.