2 min. čitanja

Završio kitu u ustima i izvukao se bez ogrebotine: "Trajalo je manje od dvije sekunde!"

Završio kitu u ustima i izvukao se bez ogrebotine: "Trajalo je manje od dvije sekunde!"
Foto: Unsplash

SVIJET - Shvatio je da se nalazi u kitovim ustima onoga trena kada se oko njega zamračilo, a sve je završilo prije no što je uopće mogao reagirati.

- Trajalo je manje od dvije sekunde. U te dvije sekunde prva stvar koju sam shvatio je da me nešto zgrabilo. Osjetio sam pritisak i odmah znao da se radi o kitu. Druga misao mi je bila da me ne može progutati jer mu grlo nije dovoljno široko. Sljedeće sam pomislio da će najvjerojatnije samnom zaroniti - ispričao je fotograf Rainer Schimpf.

Zadržao je dah i bio spreman, to je jedino što je mogao učiniti, prisjeća se.

- Ne možeš se boriti protiv životinje od 15 tona, mogao sam se samo smirivati da ne budem u panici. Uspjelo je, ispljunuo me - ispričao je. Dodao je da se potom vratio zadatku radi kojeg je ronio uz južnoafričku obalu, fotografiranju sardina.

Došavši kući, osvijestio je da mu susret s kitom nije ostavio niti jednu modricu ili ogrebotinu te je naveo da mu je draže da ga je umalo pojeo kit nego morski pas, prenosi Lad Bible.

Naime, Schimpf je rekao da je bio toliko zauzet pazeći na morske pse koji bi ga mogli ugristi da o kitu uopće nije razmišljao. Dok se u jednom trenu nije našao u potpunom mraku.

B.K.

PROČITAJTE JOŠ:

VIDEO Doživio bliski susret s golemom životinjom pa snimio nevjerojatan prizor | | Morski HR
Rijetki su oni koji tijekom života dožive bliski, prijateljski susret s divljom životinjom. Još ako je ta životinja gotovo 10 puta veća od vas, događaj je to koji obilježi čovjeka za cijeli život.

Pritisnite ESC za zatvaranje.

© 2024 Morski HR. Powered by Ghost & Staticweb.dev

You've successfully subscribed to Morski HR
Great! Next, complete checkout for full access to Morski HR
Welcome back! You've successfully signed in
Success! Your account is fully activated, you now have access to all content.
Success! Your billing info is updated.
Billing info update failed.
Your link has expired.