1 min. čitanja

VIDEO Priča o hrabrom morskom mačku Normanu

VIDEO Priča o hrabrom morskom mačku Normanu
Foto: Facebook/Prijatelji životinja

ROVINJ – Nekoliko tjedana trajalo je spašavanje najpoznatijeg rovinjskog mačka, stalnog stanovnika ACI Marine Rovinj, koji je ostao zarobljen među stijenama iznad popularne šetnice. Na sreću, njegova priča dobila je sretan završetak.

Priča mačka Normana bez zadrške bi mogla poslužiti kao predložak za filmski scenarij. Cijela drama krenula je prije nekoliko tjedana, nakon što se Norman danima nije pojavljivao na hranilici. Krenula je potom višednevna potraga za nestalom životinjom, koja je pronađena zarobljena među stijenama ispod šetnice hotela Park.

Brojnih pokušaja je bilo od strane stručnih službi da Normana izvuku s nepristupačnog terena, no preplašeni mačak zavlačio se sve dublje i dublje.

Prijatelji životinja objavili su kako je Norman bio tjednima zarobljen u stijenama, a do njega je na koncu bilo nemoguće doći kopnenim putem. Jedino rješenje je bilo, kažu, ući u hladno more, zaplivati do stijena, postaviti lovku i čekati da Norman uđe u nju. Stvari su se dodatno zakomplicirale kada su shvatili da lovku ne mogu samo postaviti i otići, jer bi Norman mogao ući u nju dok je more nisko i ostati zarobljen u kada bi krenula plima. Jedini način bio je postaviti lovku i stalno motriti hoće li Norman ući u lovku.

Na sreću, 20. veljače Norman je “zagrizao” mamac. Pothlađen i dehidriran izvučen je na sigurno, a snimka njegovog spašavanja postala je viralna. Rovinjska udruga SOS Šape Rovinj pobrinula se da Norman dobije adekvatnu veterinarsku skrb, a u pokrivanje troškova njegova liječenja uključio se i Grad Rovinj.

Heroj koji je danima strpljivo plivao u hladnom moru kako bi spasio bijelog mačka plavih očiju je Mauro Sošić, a snimku Normanovog spašavanja možete pogledati u nastavku.

K.B.

Pritisnite ESC za zatvaranje.

© 2023 Morski HR. Powered by Ghost & Staticweb.dev

You've successfully subscribed to Morski HR
Great! Next, complete checkout for full access to Morski HR
Welcome back! You've successfully signed in
Success! Your account is fully activated, you now have access to all content.
Success! Your billing info is updated.
Billing info update failed.
Your link has expired.