2 min. čitanja

VIDEO Mačka na “vrućem limenom” krovu – Brački vatrogasci nakon psa, spasili još jednu životinju

VIDEO Mačka na “vrućem limenom” krovu – Brački vatrogasci nakon psa, spasili još jednu životinju
Foto: Bračke šape / Vatrogasci Supetar / Screenshot

POSTIRA – Navikli smo ih gledati kako gase dalmatinske požare, nažalost često moraju intervenirati i kod teških prometnih nesreća ili poplava, a njihov posao spašavanja još je širi. Vatrogasci iz Supetra ovaj put su spašavali jednu macu.

Iako su je spašavali sa stare kamene kuće, brački vatrogasci mačju avanturu su slikovito naslovili po drami Tennesseeja Williamsa “Mačka na vrućem limenom krovu”:

– Nakon pasa na red su evo došle i mačke. Obzirom da nam se bliži veljača koja je ionako “mačji mjesec” ovu današnju intervenciju bilo je nekako i za očekivati. Nakon poziv u naš operativni centar na intervenciju smo ovaj put krenuli u Postira u kojima se mlada mačkica popela na krov obiteljske kuće sa kojeg više nije znala sići pa je svojim tužnim mijaukanjem uzbunila i njene vlasnike i dobar dio susjedstva. Koliko je stresna za nju bila ova situacija u kojoj se našla zorno govori i činjenica da se čim se korpa auto ljestve približila krovištu sama bacila u naručje našim vatrogascima. Čitava intervencija trajala je manje od 45 minuta računajući dokazak na mjesto dojave i povratak u postrojbu a u njoj su sudjelovala 2 vatrogasca i specijalno vatrogasno vozilo – auto ljestva – opisali su vatrogasci iz Supetra.

Foto: Vatrogasci Supetar

– Samo par dana nakon spašavanja psa iz jame, trebalo je opet zazvat Vatrogasce Supetar… I kad misliš da bi te sad već mogli poslat kvragu šta ih svako malo zoveš, oni s tri srca opet idu i opet spašavaju. Ovog puta mačku. Hvala puno…na strpljenju…na dobroj volji…na profesionalnosti….na ljubavi prema onima koji nas trebaju – napisali su članovi udruge Bračke šape uz snimku spašavanja mačke.

I baš kao u dječjim slikovnicama, maca je nekako završila na krovu, a dobri vatrogasac ju je spasio. Pogledajte i snimku.

I.B.

Pritisnite ESC za zatvaranje.

© 2024 Morski HR. Powered by Ghost & Staticweb.dev

You've successfully subscribed to Morski HR
Great! Next, complete checkout for full access to Morski HR
Welcome back! You've successfully signed in
Success! Your account is fully activated, you now have access to all content.
Success! Your billing info is updated.
Billing info update failed.
Your link has expired.