2 min. čitanja

VELIKA PRIJEVARA NA LASTOVU Bračni par krivotvorio ugovore, datirajući ih više od sto godina unatrag

VELIKA PRIJEVARA NA LASTOVU Bračni par krivotvorio ugovore, datirajući ih više od sto godina unatrag
Foto: Wikimedia

LASTOVO – Policijska uprava dubrovačko-neretvanska razotkrila je pokušaj velike prevare na Lastovu, o čemu su proteklog tjedna i izvijestili na konferenciji za medije.

Kako je tada rečeno, Odjel za gospodarski kriminalitet i korupciju Policijske uprave u suradnji s Policijskom postajom Lastovo i Korčula izvršio je kriminalističko istraživanje nad bračnim parom koji je osumnjičen kako je krivotvorio ugovore koji su datirali više od sto godina.

Temeljem takvih ugovora, kazao je na konferenciji za medije voditelj Službe kriminalističke policije Zoran Tikvica, dvojac se uknjižio na čak 137 čestica zemljišta na Lastovu, čija je tržišna vrijednost procijenjena na 22 milijuna kuna. Te čestice su prodavali trećim osobama, pri čemu su si priskrbili 4,7 milijuna eura.

Prema neslužbenim informacijama s kojima raspolaže Dubrovački dnevnik, suprug ima 61, a supruga 60 godina te su se u svoj pothvat upustili početkom 2018. godine. U razgovoru s dobro upućenim izvorima doznajemo kako je glavni akter bio suprug, a za krivotvorenje dokumenata poslužila je veza očuha njegova supruge s Lastovom. Navodno je upravo očuh supruge s njenom majkom potpisao ugovor o doživotnom uzdržavanju, ali se čestice na Lastovu u njemu očito nisu spominjale.

Stoga je, prema dosadašnjim saznanjima, dvojac krivotvorio dokumente kako bi se domogao zemljišta na Lastovu, točnije 137 čestica, a pri tom su pazili da ugovori budu prilično stari.

Radi se tu o ugovorima s početka 20. stoljeća, a doznajemo kako su njima pokušali predočiti da je daljnja pretkinja spomenutog očuha kupovala čestice zemlje od vlasnika te su se temeljem toga uknjižili na čestice.

Od osoba bliskih njihovim krugovima Dubrovački dnevnik doznaje kako se zemljišta nalaze diljem otoka, a svakako su najatraktivnija i najvrjednija ona na području Skrivene luke, centra nautičkog turizma otoka i turističke zone.

No, bez obzira na to što su očito pazili na to da ugovori budu prilično stari, zakonski nasljednici čestica zemlje su primijetili kako se nešto čudno događa te su cijeli slučaj prijavili policiji koja ga je uspješno razriješila.

Inače, bračni par je iz Hrvatske, ali žive u Italiji.

Ivona Butjer Mratinović

Pritisnite ESC za zatvaranje.

© 2024 Morski HR. Powered by Ghost & Staticweb.dev

You've successfully subscribed to Morski HR
Great! Next, complete checkout for full access to Morski HR
Welcome back! You've successfully signed in
Success! Your account is fully activated, you now have access to all content.
Success! Your billing info is updated.
Billing info update failed.
Your link has expired.