1 min. čitanja

U rovinjskom akvatoriju održana 16. Regata tradicijskih plovila

U rovinjskom akvatoriju održana 16. Regata tradicijskih plovila
Foto: Ekomuzej Batana

ROVINJ – Ljepota Rovinja i njegove pomorske tradicije ponovno je jučer došla do izražaja tijekom 16. Regate tradicijskih plovila s latinskim i oglavnim jedrom koja je održana u rovinjskom akvatoriju.

Veličanstven prizor brojnih plovila raskošnih jedara pratile su znatiželjne oči prolaznika, uz divljenje i nezaobilazno fotografiranje ovog tradicionalnog događanja. I ove godine manifestacija je, u organizaciji Ekomuzeja „Batana“ i Udruge „Kuća i batani-Casa della batana“, okupila velik broj plovila šireg jadranskog područja.

Foto: Grad Rovinj
Foto: Grad Rovinj

Kao i proteklih godina, ni ovo izdanje nije moglo proći bez nezaobilaznih radionica. U suradnji s Pomorskim muzejom iz Cesenatica (Emilia Romagna), održana je radionica tradicijskog bojenja jedara. Osim toga, u suradnji sa Sportskim ribolovnim klubom „Meduza“, za najmlađe je osmišljena radionica pecanja „Pecam sam“, kao što se to nekoć radilo, upravo na Velikome molu.

Osim prekrasnih jedara ovog živopisnog događanja, pažnju prolaznika privukle su upravo i spomenute radionice, pa su tako i turisti imali priliku naučiti nešto više o tradiciji Rovinja i njegove brodice batane. Posjetitelja je bilo mnogo, a posebno veseli veliki odaziv i aktivno sudjelovanje najmlađih generacija koje će naučene vještine sačuvati za buduće naraštaje.

K.B.

Pritisnite ESC za zatvaranje.

© 2024 Morski HR. Powered by Ghost & Staticweb.dev

You've successfully subscribed to Morski HR
Great! Next, complete checkout for full access to Morski HR
Welcome back! You've successfully signed in
Success! Your account is fully activated, you now have access to all content.
Success! Your billing info is updated.
Billing info update failed.
Your link has expired.