2 min. čitanja

U Orebiću ove sezone naplatili 350.000 eura boravišne pristojbe

U Orebiću ove sezone naplatili 350.000 eura boravišne pristojbe
Foto: Wikimedia

U Turističkoj zajednici općine Orebić zadovoljni su dosad ostvarenim fizičkim i financijskim učincima. U dosadašnjem tijeku sezone ostvareno je rekordnih 942.500 noćenja, a samo od boravišne pristojbe naplaćeno je 350.000 eura.

To je i najbolji pokazatelj uspješnosti turističkog poslovanja na jugozapadnom dijelu Pelješca, gdje se ostvaruje 65 posto ukupnog fizičkog prometa na Pelješcu.

Najviše novca od boravišne pristojbe utrošeno je u organizaciju i održavanje skoro sto kulturno zabavnih i sportskih priredbi općine, za uređenje i ozelenjivanje turističkih mjesta te za promidžbu na tržištu s naglaskom na sportsko-rekreacijsku ponudu, osobito biciklizam, pješačenje, planinarenje i športove na moru, prenosi Radio Dubrovnik.

I.B.

PROČITAJTE JOŠ:

Slivno i Pelješac očekuju rekordnu turističku sezonu
Pelješki most kao najveći infrastrukturni projekt, donio je bolju perspektivu za razvoj turizma u mjestima koja povezuje. Vidjelo se to i lani nakon samog otvorenja kada se dogodio nagli porast broja domaćih i stranih gostiju. Stanovnici Pelješca i općine Slivno, ove godine idu spremniji u novu sezo…
‘Zaboravite Toskanu, posjetite Hrvatsku’, preporuča Vogue
Prema časopisu Vogue, najbolje od svega u Hrvatskoj je vino. Od destinacija posebno izdvajaju Konavle, Pelješac i Istru koje krasi prekrasna priroda, ali i bogata gastronomska ponuda. Vino vjerojatno nije prva stvar na koju turisti pomisle pri spomenu Hrvatske. More, plaže i obalni gradovi…
Pritisnite ESC za zatvaranje.

© 2023 Morski HR. Powered by Ghost & Staticweb.dev

You've successfully subscribed to Morski HR
Great! Next, complete checkout for full access to Morski HR
Welcome back! You've successfully signed in
Success! Your account is fully activated, you now have access to all content.
Success! Your billing info is updated.
Billing info update failed.
Your link has expired.