2 min. čitanja

'Zaboravite Toskanu, posjetite Hrvatsku', preporuča Vogue

'Zaboravite Toskanu, posjetite Hrvatsku', preporuča Vogue
Foto: Unsplash

SVIJET - Prema časopisu Vogue, najbolje od svega u Hrvatskoj je vino. Od destinacija posebno izdvajaju Konavle, Pelješac i Istru koje krasi prekrasna priroda, ali i bogata gastronomska ponuda.

Vino vjerojatno nije prva stvar na koju turisti pomisle pri spomenu Hrvatske. More, plaže i obalni gradovi svakako imaju primat i zbog njih je postala popularno ljetno odredište. Popularnosti pridonosi i nedavni ulazak u euro i schengensku zonu.

Zbog valovitih brežuljaka prošaranih maslinicima, vinogradima i šumama punim tartufa, Istra je dobila nadimak 'nova Toscana'. Novinarka Voguea u članku je navela brojne prirodne ljepote koje valja posjetiti, ali je pisala i o poljoprivrednim obiteljskim gospodarstvima.

Istra povezuje Mediteran s kontinentom i tu se na najbolji način spajaju suprotne kulture i utjecaji, što je temelj raznolikosti i bogatstva gastronomske ponude poluotoka.

No, stoljetni vinogradi i maslinici nisu obilježje samo 'nove Toskane', već i drugih obalnih dijelova Hrvatske sve do juga zemlje. Sa sve većim međunarodnim fokusom na svojih 130 autohtonih sorti grožđa, danas ova mala država konačno dobija priznanje kao destinacija za ljubitelje vina, piše Vogue.

Za vinoljupce Vogue pritom, osim Istre, izdvaja Konavle i Pelješac.

Prošle godine Hrvatska je, napominje se u članku, postigla rekord na prestižnom Decanter World Wine Awards. Osvojene su tri platinaste i 16 zlatnih medalja, što je potaknulo još veći interes za maloserijska vina.

Uz procvat vinarstva, nova generacija dizajnerskih hotela i moderna infrastruktura uljepšavaju boravak u četiri glavne vinske regije. Dva takva hotela smještena su na obali, stoji u članku prestižnog časopisa.

B.K.

PROČITAJTE JOŠ:

Prezentacija Istre na uglednom vinskom sajmu Prowein
Istra će se po prvi puta predstaviti samostalno kao vinska regija na jednom od najvećih svjetskih vinskih sajmova koji se održava od 19. do 21. ožujka u Düsseldorfu. Predstavljanjem na sajmu Prowein u Düsseldorfu, udruga vinogradara i vinara Istre Vinistra, svijetu će ispričati priču o malo…
Iz Istre čak 8 kandidata za najbolji hrvatski Agroturizam
Bez obzira koliko često boravili u Istri i mislili da je sve već viđeno, članovi komisije uvjerili su se u pozitivne promjene i hvalevrijedne projekte koji podižu letvicu kvalitete na još višu razinu. Nagrada Suncokret ruralnog turizma Hrvatske ‘Sunflower Award’ ove će se godine dodjeljivat…

Pritisnite ESC za zatvaranje.

© 2024 Morski HR. Powered by Ghost & Staticweb.dev

You've successfully subscribed to Morski HR
Great! Next, complete checkout for full access to Morski HR
Welcome back! You've successfully signed in
Success! Your account is fully activated, you now have access to all content.
Success! Your billing info is updated.
Billing info update failed.
Your link has expired.