2 min. čitanja

ŠTO SE DOGAĐA NA PLAŽI U SUTIVANU? Prijavljena betonizacija - saznali smo radi li se o ilegalnim radnjama!

ŠTO SE DOGAĐA NA PLAŽI U SUTIVANU? Prijavljena betonizacija - saznali smo radi li se o ilegalnim radnjama!
Foto: Čitatelj

Kako je moguće raditi betonizaciju na pomorskom dobru, pita se jedan čitatelj Morskog.hr?

- Pratim Vas preko Facebooka i čitam svakodnevno Vaše objave. Molio bih Vas ako je ikako moguće da istražite koncesiju za Beach bar na plaži Bistrica, općina Sutivan, otok Brač Kako je moguće raditi betonizaciju na pomorskom dobru - glasilo je pitanje koje smo u redakciji primilu preko našeg whatsapp kanala kojim i vi možete prijaviti sve što vam djeluje kao sumnjiva radnja koja potencijalno devastira pomorsko dobro.

0:00
/0:13

Odmah smo kontaktirali Općinu Sutivan i zahtijevali objašnjenje situacije. Radi li se zaista o povredi pomorskog dobra i ilegalnog betonizaciji? Je li moguće da netko zatrpava pomorsko dobro i devastira obalu?

Odgovor načelnika Općine Sutivan Ranka Blaževića donosimo u cijelosti:

- Poštovani, prije svega, želimo izraziti naše iskreno divljenje i zahvalnost za vašu predanost očuvanju ljepote Jadranskog mora i hrvatske obale. Vaš trud u izvještavanju o prekomjernoj betonizaciji i drugim ekološkim pitanjima je neophodan za očuvanje našeg dragocjenog prirodnog naslijeđa. Morski.hr je zaista jedan od rijetkih medija koji uspješno skreće pažnju javnosti na ove važne teme.

Drago nam je što novinari poput vas prepoznaju i prijavljuju aktivnosti za koje vjeruju da su protuzakonite ili štetne za javni interes. U vezi s vašim upitom o radovima na plaži Bistrica, možemo potvrditi da je postavljanje ugostiteljskog objekta s pripadajućim štekatom  odobreno temeljem  Odluke o odabiru najpovoljnijih ponuditelja za dodjelu dozvola na pomorskom dobru na području Općine Sutivan za razdoblje od 2024. do 2028. godine, KLASA: 934-01/24-01/0003 URBROJ: 2181-51-02/1-24-0001 od 10. svibnja 2024. Godine, a koju je Općinsko vijeće Općine Sutivan donijelo na svojoj 22. sjednici održanoj dana 10. svibnja 2024. godine.

 Svjesni smo važnosti minimalnog utjecaja na okoliš i kupače, stoga smo prilikom dodjele koncesije postavili stroge uvjete. Objekt će biti smješten na mjestu prethodno derutne betonske ploče, koja je služila kao podloga za montažne WC-e, kako bi se izbjegla dodatna gradnja na plaži. Ova lokacija je odabrana upravo zbog toga što već postoji betonska podloga, što minimizira potrebu za novim zahvatima.

Štekat će biti u potpunosti montažan i dizajniran tako da ne oštećuje prirodne škrape ili plažu. Također, planiramo premjestiti javne WC-e na drvenu podlogu kako bismo dodatno zaštitili plažu od bilo kakvih oštećenja.

Zahvaljujemo na vašem interesu i nadamo se da smo razjasnili situaciju. Ako imate dodatnih pitanja ili trebate više informacija, slobodno nas kontaktirajte - poručio je u svom odgovoru načelnik Blažević.

J.T.

Pritisnite ESC za zatvaranje.

© 2024 Morski HR. Powered by Ghost & Staticweb.dev

You've successfully subscribed to Morski HR
Great! Next, complete checkout for full access to Morski HR
Welcome back! You've successfully signed in
Success! Your account is fully activated, you now have access to all content.
Success! Your billing info is updated.
Billing info update failed.
Your link has expired.